avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutirea de impozit pe locuinta cu legea 448 in ce ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutirea de impozit pe locuinta cu legea 448 in ce conditii lucreaza

In conditiile in care locuinta de domiciliu comun al sotilor are ca si proprietar cu titlu de proprietate sotul, dar plata locuintei s-a facut in rate, si timp de 13 ani (20 ani in total ) ratele au fost achitate de familie, locuinta se considera bun comun si poate fi scutita de impozit daca sotia are certificat de incadrare in grad de handicap accentuat ? Mentionez ca acea locuinta este de fapt, domiciliul comun al sotilor de 25 de ani.
Cel mai recent răspuns: udin , utilizator 21:29, 28 Februarie 2013
Bun comun al sotilor este atunci cand au dobandit impreuna, adica amandoi sunt trecuti in acte, iar scutirea se aplica la intreg imobil. Da, o alta conditie ar fi sa aibe domiciliul acolo, ceea ce este deja in regula.

Sa inteleg ca decat sotul este trecut in acte? Este cumparat inainte de casatorie? Faptul ca au achitat ratele impreuna, asta foloseste doar in instanta in eventualitatea unei despartiri.
Da, ati inteles bine.Doar sotul este trecut ca si proprietar, locuinta fiind cumparata inainte de casatorie.
Dar faptul ca domiciliul este comun de 25 de ani nu este suficient pentru obtinerea facilitatii de scutire de impozit pe aceasta locuinta ?
Va intreb pentru ca la depunerea cererii de scutire mi s-a comunicat ca, deoarece titlul de proprietate este pe numele sotului, chiar daca sotia are certificat de handicap accentuat locuinta nu poate fi scutita de impozit.
Ce vi sa comunicat este conform legii. Nu are nici o importanta ca a avut domiciliul acolo. Imi pare rau.
Multumesc pentru raspuns. Si mie imi pare rau... Si chiar mai rau decat dumneavoastra !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite mzmz mzmz La inceputul anilor '60, casatorita fiind, mama mea a dobandit o locuinta de serviciu pe care, ulterior, conform inlesnirilor legislative din anii '90, a ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoana cu handicap dantanase53 dantanase53 Fiica mea in varsta de 22 de ani este incadrata in grad de handicap accentuat - locuind impreuna cu familia. Doresc sa stiu daca in conformitate cu legea, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o întrebare: dacă persoanele cu handicap sunt ... Rotor Rotor Bună ziua. Am o întrebare: Dacă persoanele cu handicap sunt scutite de impozit pe autoturism și taxa de parcare la bloc. Mulțumesc. Petre (vezi toată discuția)