Acest subiect a mai fost discutat pe forum. Avand in vedere ca aveti un singur aparat de masura a gazelor naturale (nici nu stiu daca ati putea pune doua aparate, trebuie sa vorbiti cu cei care fac mentenanta centralei termice), trebuie stabilit cumva o procedura de determinare a pretului incalzirii apei reci care se transforma in apa calda.
Da, ati zis bine, vara se consuma gaze numai pentru incalzirea apei si atunci este simplu, insa pe timp de iarna trebuie sa stiti ca apa rece are o temperatura de intrare in bloc mult mai mica (vara tem. este in jur de 20 grade C, iar iarna poate ajunge la 5-6 grade C), astfel incat consumul de gaze pentru incalzire va fi mai mare decat pe timp de vara.
Deci, nici nu mai conteaza, dvs. la nivel de com. executiv, ori chiar in AG a proprietarilor, faceti o propunere de cost a incalzirii apei reci (puteti cere ajutorul specialistilor in materie) - dar va propun un pret de pana in 15 lei/mc, hotarati prin vot, ”bateti in cuie” intr-un proces verbal, anuntati la avizier aceasta hotarare. Faceti calculele, iar diferenta din factura de gaze o treceti pe incalzire.
Din cate-mi amintesc, cam asa am inteles si din celelalte topicuri puse in discutie, aici pe forum.
Discutii vor mai fi, dar asta e... Succes!
Cautati la asociatiile din jurul dumneavoastra ori la furnizorul public de apa calda din localitatea dumneavoastra si vedeti care este pretul apei calde. Decideti apoi in comitetul executiv sau hotarati in adunarea generala anuala care sa fie pretul sau reperul, parametru dupa care sa se modifice pretul apei calde in perioada de iarna.