avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... valabilitate legi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

valabilitate legi

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine :
Locuiesc intr-un bloc de 37 de ap., cu centrala proprie alimentata cu gaz, cu contor general pentru apa calda ,repartitoare de costuri pentru caldura si apometre in fiecare ap. Presedintele asociatiei nu vrea sa tina cont de nicio lege. HG, sau reglementare a ANRSC , privind defalcarea cotei din factura de gaz pentru apa calda si caldura, pentru calculul consumurilor individuale si comune, motivand ca toate aceste legi si reglementari se refera exclusiv la sistemul public de furnizare a energiei termice,(la termoficare) nu la centrale proprii ,ca in cazul nostru.
Si inca ceva , in luna martie a luat hotarirea sa opresca caldura, motivand ca legea care functioneaza pentru Radet nu este valabila si pentru cazul nostru. Chiar nu exista nicio reglementare valabila si pentru asociatiile cu centrala termica proprie? Suntem la bunul plac al unui grup de proprietari care nici nu locuiesc in bloc , si astfel doresc sa minimizeze costurile.? Dati- mi va rog o sugestie, ce putem face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:05, 11 Iunie 2009
In cazul dv legea este hotararea adunarii generale.
In adunarea generala propuneti o metoda, o modalitate, un regulament de repartizare a cheltuielilor facute de asociatie cu functionarea centralei termice de bloc. Stabiliti tot in adunarea generala si graficul functionarii centralei pentru caldura si apa calda .
Odata hotararea luata in adunarea generala, conducerea asociatiei trebuie sa o respecte.
adriantot a scris:

In cazul dv legea este hotararea adunarii generale.
In adunarea generala propuneti o metoda, o modalitate, un regulament de repartizare a cheltuielilor facute de asociatie cu functionarea centralei termice de bloc. Stabiliti tot in adunarea generala si graficul functionarii centralei pentru caldura si apa calda .
Odata hotararea luata in adunarea generala, conducerea asociatiei trebuie sa o respecte.
zau ? chiar asa ? va rog sa specificati cu citat din legea 230/2007 si/sau HG 1588/2007 articolul/articolele care va sustin aceasta afirmatie.
am recitit reglementarile din cele doua acte normative referitoare la acest aspect si nu am gasit nicaieri unde se specifica faptul ca intr-o astfel de situatie ( cu centrala termica de bloc ) nu se aplica aceeasi repartizare cu cee de la blocurile racordate la sistemul centralizat. cheltuielile comune si cele pe numar de persoane se aplica in ambele cazuri conform celor doua acte normative, nu ILEGAL, prin decizii ale adunarii generale saua ale comitetului executiv. pentru ca ...
UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALA !

decit in cazurile in care se comit aceste incalcari ale legislatiei in vigoare
D-le Felix unde ati vazut dv ca eu am scris sa nu se respecte legislatia in vigoare ? Sa se aplice hotararea adunarii generale , luata conform legii.
Sunteti un fel de "mama-omida" si-mi cititi gandurile pe care nu le am ?

Dv ati auzit ca si in blocurile care beneficiaza de sistemul public de termoficare se cearta proprietarii cand se opreste primavara caldura ? Unii mai vor caldura inca o saptamana , doua, altii vor sa se opreasca pentru a plati mai putin . Si in aceasta situatie tot adunarea generala poate stabili cand se poate opri caldura. Cu atat mai mult adunarea generala poate stabili pornirea sau oprirea caldurii avand centrala de bloc.
pai daca legea prevede clar cum se repartizeaza cheltuielile in toate condominiile, de ce mai este nevoie de o decizie a adunarii generale sau a comitetului executiv ? ca sa incalce legea ?
atita timp legea are reglementari stricte, AG si CE nu au de ce sa mai ia decizii in aceasta privinta
In adunarea generala propuneti o metoda, o modalitate, un regulament de repartizare a cheltuielilor facute de asociatie cu functionarea centralei termice de bloc

ca in AG se poate decide un grafic de functionare a CT pe incalzire, aveti dreptate. nu inca in privinta repartizarii cheltuielilor pt incalzire, apa calda furnizate de aceasta Ct precum si a gazelor consumate de ea si a celorlalte cheltuieli.
nu va citesc gindurile ci numai postarile. si unde aveti dreptate, aveti dreptate. dar in ceea ce am subliniat eu, chiar nu aveti dreptate ;)
ce legatura are cearta din blocurile racordate la sistemul centralizat de termoficare cu citatul din postarea dvs, referitoare la repartizarea cheltuielilor ? ca eu numai in aceasta privinta v-am contrazis :P
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
ContSters61266, utilizator
doina99 a scris:

Presedintele asociatiei nu vrea sa tina cont de nicio lege. HG, sau reglementare a ANRSC , privind defalcarea cotei din factura de gaz pentru apa calda si caldura, pentru calculul consumurilor individuale si comune, motivand ca toate aceste legi si reglementari se refera exclusiv la sistemul public de furnizare a energiei termice,(la termoficare) nu la centrale proprii ,ca in cazul nostru.


Totusi spuneti-ne cum se face repartizarea cheltuielilor cu apa calda ,caldura, gazul consumat la asociatia dv ?

Alte discuții în legătură

Pret apa calda/apa rece in brasov medeus83 medeus83 1.as dori sa stiu de unde pot afla pretul corect al apei calde de care beneficiez.locuiesc intr-un apartament cu centrala de bloc si platesc aproximativ 20 ron ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social armo armo va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera cmpanait cmpanait As dori sa aflu cum se procedeaza cu repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera, in conditiile in care imobilul are centrala de bloc ... (vezi toată discuția)