avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cum se calculeaza penalitatile de intarziere la taxele ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cum se calculeaza penalitatile de intarziere la taxele de timbru ?

Buna ziua,
Speta e urmatoarea:
A formulat actiune in pretentii, pentru recuperare unei creante de 280.000 lei (ron), creata ce emana dintr-un singur contract.
am solicita si obligarea debitoarei la plata penalitatilor de intarziere in cuantum de 0,1% pe zi intarziere conform contract, de la data introducerii cererii de chemare in judecata si pana la plata efectiva a debitului.
Instanta mi-a pus in vedere sa precizez capatul de cerere privind cuantumul penalitatilor de intarziere, cum il calculez? Iau in calcul doar o zi de intarziere sau calculez cuantumul 015 din debit inmultit cu numarul de zile trecute de la data formularii actiunii si pana astazi? cum ramane cu celelalte penalitati ce curg pana la finalizarea dosarului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gyoni8 , utilizator 15:12, 28 Februarie 2013
Va trebui sa calculati de la data scadentei pana la zi, urmand sa achitati taxa de timbru calculata la aceasta suma. Pentru restul penalitatilor care vor curge pana la achitarea efectiva nu veti mai plati taxa de timbru.
Va multumesc!
Sa inteleg ca trebuie calculat astfel:
- actiune e formulata pe data de 17.11.2011;
- am solicitat calcularea penalitatilor de la data introducerii actiunii (nu am pus debitorul in intarziere)
- deci eu acum trebuie sa calculez 0,1% pe z la un debit de 280 000, imi vine 280 de lei pe zi inmultit cu nr de zile de la data de 17.11.2011 pana astazi?
280 x (365 de zile (un an) + 120 de zile (aproximativ 4 luni)?
sau achit contravaloarea taxei doar pentru o zi data depunerii actiunii?
Din pacate, va trebui sa calculati cuantumul penalitatilor la zi.
Ok, multumesc din nou!
Daca o individualizam la momentul formularii actiunii, achitam taxa de timbru doar pentru 280 de lei, acum trebuie sa achit taxa de timbru pentru aproximativ 136.000 lei (282 x aproximativ 485 de zile), cred ca mai bine voi renunta la capatul de cerere privind penalitatile ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

oug 119/2007 - se trece in actiune cuantumul penalitatilor sau doar modul lor de calcul? catgirl catgirl 1. In actiunea introdusa in baza OUG 119/2007, in ceea ce priveste cuantumul penalitatilor, se trece acesta sau doar modul de calcul? E ok varianta sa ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanzi si penalizari contributii la buget ciobanc ciobanc am studiat normele de calcul a dobanzilor si penalizarilor de intarziere la plata cpntributiilor la bugetul de stat,dar calculele mele nu sunt conforme cu fisa ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere utc utc Am calculat penalitati de intarziere conform clauzei contractuale pana in ziua anterioara introducerii actiunii in instanta. cum solicit penalitati de ... (vezi toată discuția)