avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare

Buna ziua,daca am o depresie severa si tendinte de suicid ca am multe probleme care m-au doborat,am mai avut o depresie acum 10 ani puternica ma pot pensiona medical sau nu?nu mai pot sa fac nimic,nu mai am chef de nimic.se da concediu de boala sau dac aam 14 ani vechine pot iesi si anticipat?dar cu boala vreau sa stiu etapele,daca se poate,tot nu pot lucra cu asa o depresie.se da sau trebuie internare,eu nu as suporta sa ma si internez in mediul acela cu nebunii,am si copil de 3 ani,mi s-ar accentua depresia.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:17, 28 Februarie 2013
trebuie sa mergeti la medic si sa faceti tratament , iar daca medicul considera ca este caz de pensionare pe motiv de boala va ajuta sa faceti dosarul de pensionare.
prioriyar este tratamentul, depresia nu trece de la sine , trebuie tratata. Tineti seama ca aveti copii si sunteti totul pentru ei.
va referiti intai la cel de familie apoi la un psihiatru?
medicul de familie va da o trimitere la un medic psihiatru. medicul psihiatru stabileste gravitatea bolii dumneavoastra .
1. - Puteti beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.
- Pensionarea pentru invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare in functie de varsta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

multumesc,si ma poate si interna credeti sau imi da doar tratament.dar in acest timp din ce bani traiesc,cu ce cumpar medicamentele?

Alte discuții în legătură

Pensie de boala daniella28 daniella28 as vrea sa intreb daca pot beneficia de pensie de boala,sufar de depresie,am mai avut acum 10 ani pe fond de stres la servici si moartea cuiva drag si m-am ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate leus leus Am o verisoara (femeie) care are 42-43 de ani are aproape 22 de ani de serviciu dintre care are 9 ani si 10 luni in grupa a II de munca , tura de noapte12 ... (vezi toată discuția)
Calculare varsta iesire la pensie anticipata AnaJurca AnaJurca Buna seara, am cateva intrebari la care nu gasesc raspuns, poate ma ajutati dumneavoastra, mama mea a avut un accident care s-a soldat cu operatie si momentan ... (vezi toată discuția)