avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare

Buna ziua,daca am o depresie severa si tendinte de suicid ca am multe probleme care m-au doborat,am mai avut o depresie acum 10 ani puternica ma pot pensiona medical sau nu?nu mai pot sa fac nimic,nu mai am chef de nimic.se da concediu de boala sau dac aam 14 ani vechine pot iesi si anticipat?dar cu boala vreau sa stiu etapele,daca se poate,tot nu pot lucra cu asa o depresie.se da sau trebuie internare,eu nu as suporta sa ma si internez in mediul acela cu nebunii,am si copil de 3 ani,mi s-ar accentua depresia.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:17, 28 Februarie 2013
Medicul este cel care decide, nu exista niste tipare, el hotaraste daca este nevoie de internare sau nu, de tratament sau nu, de pensionare imediat sau mai tarziu, dupa tratament.
multumesc,si cum este mai bine,sa ma pensionez pe caz de boala sau cu pensie anticipata/sau asta cu boala le iclude?am 14 ani vechime.
si daca aceasta boala mi-a fost declansata de socuri avute cu sotul,legate de purtarea lui fata de mine si de faptul ca nu mi-am gasit servici pe orice cale,sotului care mi-a redeclansat depresia si m-a si lasat ii pot cere daune morale,ca din cauza lui vreau sa mor si nu mai vreau sa vad oameni.
1. - Sunteti prea tanara pentru pensionare anticipata partiala sau de varsta si nu aveti nici stagiul necesar.
- Varsta standard de pensionare si stagiul complet de cotizare sunt stabilite lege in functie de data nasterii.

2. Nu putem noi pe forum sa substituim medicul, ii spuneti lui toate problemele pe care le aveti si el stabileste diagnosticul, tratamentul si hotaraste ce face cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala daniella28 daniella28 as vrea sa intreb daca pot beneficia de pensie de boala,sufar de depresie,am mai avut acum 10 ani pe fond de stres la servici si moartea cuiva drag si m-am ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate leus leus Am o verisoara (femeie) care are 42-43 de ani are aproape 22 de ani de serviciu dintre care are 9 ani si 10 luni in grupa a II de munca , tura de noapte12 ... (vezi toată discuția)
Calculare varsta iesire la pensie anticipata AnaJurca AnaJurca Buna seara, am cateva intrebari la care nu gasesc raspuns, poate ma ajutati dumneavoastra, mama mea a avut un accident care s-a soldat cu operatie si momentan ... (vezi toată discuția)