avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de la doi la trei ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de la doi la trei ani

buna ziua, am o fetita cu probleme usoare de motricitate, si am inceput sa -i fac dosar de prelungire concediu de crestere de la doi la trei ani
as vrea sa intreb daca stie cineva in cat timp se primeste raspuns de la dgsap .daca depasesc termenul si fetita implineste doi ani la 1 aprilie si nu primesc certificatul pana atunci mai primesc indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 21 Martie 2013
1. Veti primi indemnizatie pentru CCC pana la 3 ani de la data emiterii certificatului de handicap.

2. Daca se intarzie eliberarea certificatului atunci trebuie sa reluati activitatea cu data de 2 aprilie si dupa ce primiti certificatul de handicap faceti iar cerere de suspendare a CIM pentru a intra in CCC pana la 3 ani.
va multumesc mult,
buna ziua
revin cu alta intrebare. am primit certificat de incadrare grad de handicap pentru fetita mea, si am fost la serviciu sa fac cerere de suspendare pentru inca ub an
doamna de la personal imi spune ca certificatul, este valabil un an adica din 20 de cand a fost eliberat isi face efectul un an si nu din 31 cand implineste fetita doi ani
am crezut ca este cc de la 2 la 3 ani,
dupa cum spune dansa ar trebui sa ma intorc la serviciu cu 10 zile inainte de implinirea a 3 ani a copilului

e corect?
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
rina68, utilizator
1. Nu ati spus ce scrie pe certificatul de handicap.

2. - Daca scrie ca este valabil 12 luni de la data eliberarii atunci are dreptate doamna de la Personal.
- Daca scrie ca este valabil pana implineste copilul 3 ani atunci aveti dvs. dreptate.

3. Oricum ar fi certificatul de handicap al copilului poate fi prelungit daca este cazul fie pana implineste copil 3 ani fie si dupa aceasta varsta.

4. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
...

Art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:

a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a);

b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;

c) oricand, incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile prevazute la lit. a) si b), dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) si (6).

(2) Pe perioada concediului prevazut la alin.(1) se acorda o indemnizatie lunara la nivelul de 0,9 ISR. (n.m. 1 ISR = 500 lei)

(3) Concediul pentru cresterea copilului, prevazut la alin. (1), se acorda pe baza de cerere de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cu handicap tarn tarn Avem un baietel si ofetita gemeni de 9 luni.Sotia a optat pentru o perioada de ingrijire de 1 An.Pe aceasta perioada avea un venit de 3400ron 600 pentru al ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil cu handicap MihaelaGheorghe MihaelaGheorghe Buna dimineata, Am o fetita de 9 luni care la 1 luna jumate a fost diagnosticata si operata pt o malformatie la inima, caruia i s-a eliberat un certificat ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic copil cu handicap giacris giacris Daca copilul unei angajate face 1 an pe 1 martie 2013 si m-a anuntat astazi, 04 februarie ca sapt viitoare va aduce un certificat de handicap pentru copil, pot ... (vezi toată discuția)