avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot fi martora in favoarea concubinului meu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot fi martora in favoarea concubinului meu?

Concubinul meu are calitatea de parat intr-un proces.Pot fi martora sa in proces?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:46, 6 Martie 2013
Sigur ca da, legea restrictioneaza calitatea de martor rudelor partilor. Dvs. nu sunteti ruda, motiv pentru care nu va fi nicio problema. Instanta va tine insa cont de faptul ca sunteti intr-o relatie de concubinaj cu paratul atunci cand va examina marturia dvs.
Succes
Multumesc.Avocata sotului meu(ma rog...)se teme ca judecatorul ma va respinge,astfel incat prefera sa nu ma treaca deloc pe lista de martori.Pot forta putin nota,sa o "oblig" sa ma propuna,si in caz ca ma refuza,sa ma retrag?Avocata noastra "stie ea mai bine ce e de facut intr-un proces" si ignora cam tot ce zicem noi...
Doamna, va garantez ca judecatorul nu va va respinge marturia.
Totusi, asa cum am mentionat mai sus, instanta va tine cont de faptul ca traiti in concubinaj cu paratul, implicit de faptul ca exista o sansa sporita ca cele spuse de dvs. sa fie partinitoare.
Strict procedural insa, nu exista un temei legal pentru care sa nu fiti audiata.
Multumesc pentru raspuns
Cu multa placere doamna. Succes!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, din punct de vedere legal..poate fi acceptata .marturia ... intrebare18 intrebare18 Buna ziua, din punct de vedere legal..poate fi acceptata .marturia unei surori contra propriei surori.. de gradul 1 ..ca martora chemata in favoarea ... (vezi toată discuția)
Martor in procesul civil SAUNDU SAUNDU Buna dimineata,neavind cunostiite juridice va supun atentie dvs.un caz. Ma judec in civil cu propietarii( evacuare din imobil) si dupa mai multe termene ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa am3lia am3lia Sunt disperata!Va rog ajutati-ma cu sfaturi!Sunt angajata unei firme care cumpara terenuri agricole si am fost pusa intr-un dosar ca martora. Am declarat ca ... (vezi toată discuția)