avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Consecinte juridice pentru scrierea unui mesaj, despre ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Consecinte juridice pentru scrierea unui mesaj, despre cineva, pe un forum

Am postat un mesaj pe un forum fara sa dau nume sau alte detalii legate de persoane, dar cineva si-a dat seama ca e vorba despre el. Poate afla adevarata mea identitate?Care sunt consecintele juridice?
daca te da in judecata, iar el invoca in fata judecatorului, judecatorul poate cere administratorului acestui forum, ip-urile de unde sa logat acea persoana, daca se poate face o legatura directa intre ip si tine, precum daca respectivul are si prinscreen-uri, care sa demonstreze cele sustinute de el... dar toate cele de mai sus se pot intampla pe latura civila...
Nicio consecinta juridica cat nu ati identificat persoana sau nu ati dat elemente care sa duca la identificarea ei. Apoi, daca se recunoaste in mesaj.. inseamna ca nu ati scris nimic neadevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie Ady337 Ady337 Buna ziua, Daca o persoana posteaza mesaje calomnioase, neadevarate, la adresa mea, carei institutii trebuie sa ma adresez pentru identificarea acesteia? Si ... (vezi toată discuția)
Calomnie pe internet? user85 user85 Un prieten a lansat niste afirmatii nu tocmai \"de bine\" pe un forum la adresa unei persoane dintr-o institutie publica,acuzand-o de coruptie(si nu ... (vezi toată discuția)
Divulgarea ip-ului ! maynouna maynouna Buna ziua Recent o doamna a carui blog l-am vizitat mi-a publicat ip-ul online afirmand ca sunt un user care a jignit-o pe blog. Eu nu am lasat nici un ... (vezi toată discuția)