avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REGISTRE CONTABILE PT. TAXIMETRISTI???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REGISTRE CONTABILE PT. TAXIMETRISTI???

DIN CE DATA TREBUIE SA AIBA TAXIMETRISTII REGISTRE CONTABILE?DE LA 01.03.2009?
CARE SUNT REGISTRELE DE CARE AU NEVOIE?
MERCI
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 01:12, 21 Februarie 2009
Nu mai scrieti cu litere de tipar.
Incepand cu 01.01.2009 taximetristii nu mai sunt impozitati la norma de venit. Se tine contabilitate in partida simpla si trebuie sa cumparati Registrul de plati si incasari si Registrul inventar.
Documentele contabile - jurnale, fişe etc. - servesc la prelucrarea, centralizarea şi înregistrarea în evidenţa contabilă în partidă simplă a operaţiunilor consemnate în documentele justificative.
Înscrierea datelor în documente se face cu cerneală, cu pix cu pastă, la maşina de scris sau cu ajutorul tehnicii de calcul, după caz.
În documentele justificative şi în cele contabile nu sunt admise ştersături sau alte asemenea procedee, precum şi lăsarea de spaţii libere între operaţiunile înscrise în acestea.
Erorile se corectează prin tăierea cu o linie a textului sau a cifrei greşite, pentru ca acestea să poată fi citite, iar deasupra lor se scrie textul sau cifra corectă.

Vedeti

Norma metodologica privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 642 din 16/07/2004. "

Si Registru Unic de Control?:-/
davideg a scris:

Si Registru Unic de Control?:-/

Registrul unic de control trebuia sa-l cumpere cand si-a deschis activitatea. OK???:P
Eu ma amuz numai la ideea ca ar trebui sa poarte acest registru cu ei in masina, in torpedo sau poate pe bord!!!
Tot asa cum avocatii ar trebui sa il poarte pe la intalniri cu clientii nu?...

Alte discuții în legătură

Corectii in registru jurnal lory_g lory_g Puteti va rog sa-mi spuneti cum se corecteaza sumele trecute in registrul jurnal I. Lunar in registrul jurnal se trec manual totalul rulajelor ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati Maganu Geta Maganu Geta Cum se completeaza? Ce trebuie scris? Ce operatiuni trebuie trecute aici? Trebuie trecuta si factura si val. nirului sau doar val. facturii si ... (vezi toată discuția)
Registre in format electronic mariamadalina mariamadalina Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca exista vreo lege in baza careia registrele de intrari iesiri se pot tine in format electronic. Va multumesc! (vezi toată discuția)