avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuz de incredere - calitatea faptuitorului, leasing
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuz de incredere - calitatea faptuitorului, leasing

buna ziua.
as dori sa intreb daca exista abuz de incredere ptr persoane juridice.
am facut in numele societatii un ctr de leasing, dupa aceasta am cesionat intreg pasivul si activul firmei, printre care mai multe masini,o locuinta, utilaje etc.
printre acestea numaranduse si masina luata in sistem leasing.
precizez ca acest lucru s-a intamplat in anul 2009,
acum in anul 2012 firma de leasing face plangere penala pe motiv ca nu s-au mai platit ratele la leasing si doreste recuperarea masinii.
in anul 2009 am predat atat activul cat si pasivul societatii, atat prin notariat cat si prin registrul comertului facanduse absolut toate actele legale, inclusiv procese verbale de predare a tuturor bunurilor mobile si imobile.
dupa 3 ani firma de leasing i-mi face mie plangere penala ptr abuz de incredere, dar eu nu mai am nici o calitate in aceasta firma din 2009.
poam inteles ca persoanele juridice nu pot fi acuzate de abuz de incredere?
va rugam sa ne lamuriti cu acest aspect si sa ne spuneti daca ne poate trimite in judecata intrucat s-a inceput urmarirea penala a mea, si ni s-a prezentat si actele de urmarire penala.
Cel mai recent răspuns: waselea , utilizator 16:04, 11 Martie 2013
mai poate avea cineva vre-o interventie in discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri politie Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o intrebare de pus pentru persoanele avizate: Inainte de a incepe sa va prezint putin situatia care a dus la evenimentul pentru care vreau ... (vezi toată discuția)
Reziliere contracte de leasing DaniS31 DaniS31 Buna ziua tuturor, Societatea pe care o reprezint in calitate de administrator si asociat unic, a avut pana in luna iunie a.c. doua contracte de leasing, ... (vezi toată discuția)
Nerestituire masina leasing. Imparatul Imparatul Am preluat o societate, ca persoana fizica. Societatea avea o masina Logan MCV, luata in leasing. Am preluat totul, cu tot cu active si pasive, societatea in ... (vezi toată discuția)