avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 1 copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 1 copil minor

O familie = 20 ani casnicie + o fata de 15 ani
Mama in stare de recuperare psihologica intrenata intr-un spital neurologic, suferinda de o boala doar in stare de ameliorare temporara, nu de vindecare !
Acesta a fost verdictul medicilor !
Banuiesc odata aflata in situatia aceasta, ea nu are discernamant.

Sotul acesteia cu fata de partea lui, renunta la sotie (care acum 20 ani, lucra ca asistenta medicala la un spital renumit) prin invocare de divort.

Intrebari:
Poate acesta sa divorteze de ea odata ce nu are discernamant ?
Fata avand 15 ani, in momentul partajului poate beneficia de o cota/parte din imobilul actual achizitionat de cei doi soti dupa casatorie ?

Aceasta mama, mai avea un frate mai mic decat ea ... care in urma unui accident grav, a decedat acum 2 luni.
Ea nu stie despre acest grav accident, nu stie ca singurul ei frate a decedat si totodata nu stie ca sotul ei a intentat divortul.
Problema este ca parintii acesteia sunt in varsta, neputinciosi si bolnavi .

Cum se poate proceda cu o persoana care sufera de boli psihologice, astfel incat sa afle adevarul, fara sa o socheze ... ? E tragica situatia, as vrea sa-i ajut, dar nici eu nu mai gandesc foarte lucid ... Prea multe s-au intamplat ...

Un sfat, orice sa ma ajute un suflet cald, daca doreste ! Multumesc !!!

Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
inger_parasit2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: inger_parasit2013 , utilizator 22:45, 3 Martie 2013
De ce considerati ca e necesar sa afle ca i-a murit fratele ?
Dvs cine sunteti , ruda ? Daca nu are discernamant trebuie sa cereti sa fie pusa sub interdictie si sa-i deveniti tutore.
Divortata va fi, dar puteti cere ca sotul s-o intretina si pe ea sa-i plateasca pensie. Puteti sa cereti partajul in numele femeii, copilul nu are drept la partaj, isi va mosteni parintii candva.

Buna seara, eu sunt sotia (vaduva) celui decedat, iar sora lui ne intreaba adesea de fratele ei ! Eu sincer n-am puterea sa-i spun ptr ca accidentul s-a petrecut sub ochii mei :(
Aici se poate vedea mai exact ...
[ link extern ]
Si eu am problemele mele si de multe ori mi-e teama sa nu ajung in depresii, ptr ca mi-e foarte greu ... m-i se rupe sufletul cand ma gandesc numai la ce explicatii sa-i dau . Este deja internata de 4 saptamani in care fratele ei n-a vizitat-o, fiind decedat ! .... Ea stie ca fratele ei n-ar fi fost atat de indiferent fata de sora lui sa treaca atat de mult timp in care sa nu fie odata vizitata de acesta.
De partaj intrebam ca apartamentul in mare parte a fost achizitionat cu ajutorul parintilor cumnatei mele si ea nu are nici un bun daca el face divortul in timp ce ea se afla in spital.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu sau fără partaj DobreC DobreC Bună seara! In urma decesului parintilor, am ramas 6 frati. Am deschis succesiunea, in care dorim, bine-nteles partajul amiabil. Inainte cu patru zile de ... (vezi toată discuția)
Anulare testament notarial pe motivul lipsei de discernamant anla2 anla2 Va rog sa ne ajutati cu lamuriri si sfaturi in urmtoarea situatie. [b]N[/b] a fost casatorit timp de 30 ani in care nu a avut copii si la deces nu existau ... (vezi toată discuția)
Avort sub 18 ani ContSters227524 ContSters227524 Buna seara Am o intrebare va rog. Fata unei familie apropiata de 17 ani este insarcinata.,bineinteles ca nu stie in momentul de fata parintii,si nici nu ar ... (vezi toată discuția)