avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... competenta de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

competenta de judecata

Buna ziua,
In conformitate cu dispozitiile noului cod de proc.civila, ce instanta are competenta de judecata a unei cauze in baza art.8 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ ? Tribunalul sau Curtea de apel?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:14, 2 Martie 2013
Conform NCPC Curtea de Apel ar avea competenta sa judece (art. 96 NCPC)
Competenta este data de emitentul actului administrativ. De legea speciala.
Am avut termen la Curtea de apel in martie dar in luna febr.ac Curtea de apel preschimba termenul de judecata, scoate cauza de pe rol si il trimite spre solutionare Tribunalului Bucuresti.
Deci, oricum nu este o cauza in care se aplica NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen intermediar recurs clr2607 clr2607 Buna ziua.Am castigat un proces la CAB in 2012,la care s-a declarat recurs de catre cealalta parte.S-a stabilit ca termen pt recurs la ICCJ data de ... (vezi toată discuția)
Noul cod de procedura civila - taxa auto poluare ContSters215404 ContSters215404 Conf. noului C.pr.civ procesele in contencios administrativ si fiscal (taxa poluare) se vor judeca in prima instanta de Curtea de Apel si in recurs de ICCJ ? ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala ionu roman ionu roman Litigiile privind functionari publici- litigii de munca sunt de competentza Curtii de Apel sau a tribunalului? are Tribunalul competenta exclusiva pe ... (vezi toată discuția)