avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Formularea unei noi somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Formularea unei noi somatie de plata

Speta e pe legea speciala, inainte de intrarea in vigoare a NCPC:

Creditorul, pers j, introduce actiune de somatie plata la judecatoria aferenta sediului sau, care este insa respinsa dupa analizarea fondului problemei. Respingerea este astfel irevocabila.
Creditorul, inainte de intrarea in vigoare a NCPC introduce O NOUA cerere de somatie de plata la judecatoria aferenta sediului debitorului de aceasta data.
Intrebare: exista autoritate de lucru judecat ?
Art. 11 ind 1.O.G.5/2001 - (1) Ordonanţa privind somaţia de plată nu are autoritate de lucru judecat cu privire la fondul raporturilor juridice dintre părţi.

Cu toate acestea, formularea cred ca se aplica doar fondului problemei, in sensul ca, se poate formula de catre creditor o actiune pe dreptul comun, INSA nelamurirea mea este DACA se poate formula TOT o somatie de plata prelevanduse de aceasta mentiune privind lipsa autoritatii de lucru judecat ?

Opinia mea este ca avand in vedere tripla identitate intre obiect, cauza, parti, o noua cerere nu este admisibila fiind incadrata ca o noua actiune in instanta pe acelasi temei de drept.

Astept insa si de la voi opinii ;)

Alte discuții în legătură

Exceptiile pronuntate in somatia de plata au autoritate de lucru judecat? antisocial charm antisocial charm Daca cineva ar putea sa ma ajute, i-as fi recunoscatoare! Avand in vedere art. 11 ind. 1 din O.G. 5/2001, care se refera la faptul ca hotararile pronuntate pe ... (vezi toată discuția)
Judecatorie -dosar conf oug 119/2007 turkn turkn Doresc sa depun o cererea de emitere a ordonanței de plată formulată împotriva unei societati comerciale conf OUG 119/2007.Stiu ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, avand speta prin care o firma de distributie vinde marfa catre un client ( persoana juridica ) si aceasta nu-si achita debitul mai bine de un an ... (vezi toată discuția)