avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... exceptiile pronuntate in somatia de plata au ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

exceptiile pronuntate in somatia de plata au autoritate de lucru judecat?

Daca cineva ar putea sa ma ajute, i-as fi recunoscatoare! Avand in vedere art. 11 ind. 1 din O.G. 5/2001, care se refera la faptul ca hotararile pronuntate pe fondul cauzei nu au autoritate de lucru judecat, in cazul in care instanta s-a pronuntat in somatie pe exceptiile ridicate, exista autoritate de lucru judecat cu privire la acestea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 11:04, 23 Noiembrie 2010
Nu exist autoritate de lucru judecat.
Eu m-am referit la hotărârile pronunţate în somaţie pe excepţiile ridicate, dacă au sau nu autoritate de lucru judecat ori aceste excepţii mai pot fi ridicate şi-n judecata în dreptul comun, dacă au fost respinse în somaţie. Art 11 ind. 1 din O.G. 5/2001 se referă la faptul că există autoritate de lucru judecat doar în ceea ce priveşte fondul cauzei. Despre excepţii însă nu se specifică nimic. Dacă m-aţi putea ajuta cu explicaţii suplimentare v-aşi fi recunoscătoare. Vă multumesc!
Nu exista autoritate de lucru judecat. Exceptiile care au fost solutionate in somatia de plata pot fi ridicate si in procedura pe dreptul comun urmand a fi analizate de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularea unei noi somatie de plata Andrei Koszti Andrei Koszti Speta e pe legea speciala, inainte de intrarea in vigoare a NCPC: Creditorul, pers j, introduce actiune de somatie plata la judecatoria aferenta sediului ... (vezi toată discuția)
Litigiu comercial dupa somatia de plata Username Username SUPUN ATENTIEI DVS. URMATOAREA SITUATIE. DUPA SOLUTIONAREA IREVOCABILA A SOMATIEI DE PLATA IN MATERIE COMERCIALA (OG.5/2001), PRIN ADMITEREA CERERII INITIALE ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri stanceni stanceni Buna ziua! Ma adresez d-voastra cu rugamintea de a-mi oferi niste lamurir in legatura cu unele aspecte care s-au ivit in judecarea unei cauze. Am intocmit ... (vezi toată discuția)