Daca cineva ar putea sa ma ajute, i-as fi recunoscatoare! Avand in vedere art. 11 ind. 1 din O.G. 5/2001, care se refera la faptul ca hotararile pronuntate pe fondul cauzei nu au autoritate de lucru judecat, in cazul in care instanta s-a pronuntat in somatie pe exceptiile ridicate, exista autoritate de lucru judecat cu privire la acestea?
Va multumesc!
Eu m-am referit la hotărârile pronunţate în somaţie pe excepţiile ridicate, dacă au sau nu autoritate de lucru judecat ori aceste excepţii mai pot fi ridicate şi-n judecata în dreptul comun, dacă au fost respinse în somaţie. Art 11 ind. 1 din O.G. 5/2001 se referă la faptul că există autoritate de lucru judecat doar în ceea ce priveşte fondul cauzei. Despre excepţii însă nu se specifică nimic. Dacă m-aţi putea ajuta cu explicaţii suplimentare v-aşi fi recunoscătoare. Vă multumesc!
Nu exista autoritate de lucru judecat. Exceptiile care au fost solutionate in somatia de plata pot fi ridicate si in procedura pe dreptul comun urmand a fi analizate de catre instanta.
Nelamuriri
stanceni
Buna ziua!
Ma adresez d-voastra cu rugamintea de a-mi oferi niste lamurir in legatura cu unele aspecte care s-au ivit in judecarea unei cauze. Am intocmit ... (vezi toată discuția)