avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... LITIGIU COMERCIAL DUPA SOMATIA DE PLATA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

LITIGIU COMERCIAL DUPA SOMATIA DE PLATA

SUPUN ATENTIEI DVS. URMATOAREA SITUATIE.
DUPA SOLUTIONAREA IREVOCABILA A SOMATIEI DE PLATA IN MATERIE COMERCIALA (OG.5/2001), PRIN ADMITEREA CERERII INITIALE A CREDITORULUI SI RESPINGEREA CERERII IN ANULARE A DEBITORULUI + ACHITAREA DEBITULUI CFM. SENTINTEI,
POATE DEBITORUL, CARE NU A RECUNOSCUT NICIODATA SUMA DATORATA SI A CONTESTAT-O LA SOMATIA DE PLATA (FARA EFECT), SA SE INDREPTE PE CALEA UNUI LITIGIU COMERCIAL COMUN IMPOTRIVA CREDITORULUI, CFM. IMBOGATIRII FARA JUSTA CAUZA? TINETI CONT CA SOMATIA DE PLATA NU A SOLUTIONAT FONDUL CAUZEI. ESTE ADMISIBILA ACTIUNEA ?
NU AM INTANIT PANA IN PREZENT ASEMENEA SPETE IN INSTANTA.
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 17:25, 7 Decembrie 2005
:"> Actiunea intemeiata pe imbogatire fara justa cauza poate fi admisibila in pricipiu in cazul prezentat dar , nu uitati ca dumneavoastra detineti o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila chiar daca doar pipaie fondul si nu are autoritate de lucru judecat si are ca drept temei art.1 din O.G nr.5/2001 creanta , certa , lichida si exigibila aparati-va si demonstrati ca aveti dreptate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial dupa somatia de plata Username Username In cazul in care debitorul a fost obligat irevocabil la plata in urma unui litigiu bazat pe OG 5/2001 (somatie de plata) si considera ca in fond suma nu o ... (vezi toată discuția)
Caracter contencios ADELA STROE ADELA STROE O PARERE! In cazul OUG nr. 119/2007 sau Somatiei de plata un punct de vedere in legatura cu caracterul contencios al acestora (vezi toată discuția)
Proba in somatia de plata Ariadna Gorea Ariadna Gorea Intr-o actiune avand ca obiect somatie de plata poate fi folosit ca mijloc de proba si materialul dintr-un dosar penal care s-a solutionat la parchet. ... (vezi toată discuția)