avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... LITIGIU COMERCIAL DUPA SOMATIA DE PLATA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

LITIGIU COMERCIAL DUPA SOMATIA DE PLATA

In cazul in care debitorul a fost obligat irevocabil la plata in urma unui litigiu bazat pe OG 5/2001 (somatie de plata) si considera ca in fond suma nu o datoreaza;
este admisibila oare o actiune comerciala bazata pe dreptul comun, promovata de debitor, dupa achitarea sumei in urma litigiului, bazata pe imbogatirea fara justa cauza a reclamantului din OG 5/2001 ?. Precizez ca fondul cauzei nu s-a solutionat, debitorul nu recunoaste suma, care totusi a fost achitata in urma ramanerii irevocabile a somatiei de plata prin respingerea cererii in anulare cfm. OG 5/2001. In fond se urmareste recuperarea sumei nedatorate, la care a fost obligat prin somatia de plata.
cunoaste cineva un precedent similar ?
Pareri posibile ...... ??

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial dupa somatia de plata Username Username SUPUN ATENTIEI DVS. URMATOAREA SITUATIE. DUPA SOLUTIONAREA IREVOCABILA A SOMATIEI DE PLATA IN MATERIE COMERCIALA (OG.5/2001), PRIN ADMITEREA CERERII INITIALE ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata robertsega32 robertsega32 Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)
Formulare actiune avand ca obiect imbogatire fara justa cauza cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti punctul dvs. de vedere cu privire la urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale a formulat o actiune in ... (vezi toată discuția)