avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONVENTIE ANGAJARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONVENTIE ANGAJARE

Buna dimineata,am si o o inttrebare:In momentul actual sunt somer indemnizabil, valabil pana la data de 31.08.2013 si urmeaza sa inchei o conventie cu o asociatie de proprietari de la data de 01.04.2013.Intrebarea mea este daca in cazul asta mai pot beneficia de indemnizatia de somaj.Mentionez ca valoarea de plata a conventiei nu ar depasii salariu minim pe economie.
Stima
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:13, 7 Martie 2013
Multumim, Valeriu, ne esti de mare ajutor! :bow:
Ce convetie veti incheia cu asociatia de proprietari si pe ce durata?
conventia ar fi pe durata nedeterminata,pentru postul de administrator si suma nu ar depasii plafonul de 500,00 ron .Dar dupa cunostiintele mele nu mai exista conventie ci trebuie incheiat CIM.In cazul asta pierd indemnizatia de somaj? cum ar trebui sa procedez sa fie legal.Multumesc.Cu stima Nicoleta B.

Atunci ar trebui sa inchei CIM cu timp partial?Nu?Si atunci daca suma nu depaseste plafonul lor de 500,00 pierd somajul?.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Adriantot, moderator
1. Inseamna ca nu ati citit deloc raspunsul meu in care spuneam:
5. - Din textul de lege de mai sus reiese ca puteti obtine venituri pana in 500 lei lunar dar numai din activitatile de PFA, I.I. sau I.F.
- Orice alt venit din orice sursa (conventii, civile, contracte individuale de munca, inchiriere de bunuri mobile si imobile etc.) duce la incetarea sau suspendarea platii indemnizatiei de somaj.

2. Chiar daca incheioati un CIM cu timp partial si cu un salariu oricat de mic, nu veti mai primi indemnizatia de somaj.

3. Daca aveti dubii asupra raspunsurilor mergeti direct la Agentia de Somaj si intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj si venituri din cim 2h/zi adresamarius adresamarius Buna ziua, Actualmente sunt somer indemnizat. Daca inchei un C.I.M pentru 2 ore si suma de 490 lei brut/luna ,pierd indemnizatia de somaj ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca marilenanistor2001 marilenanistor2001 Buna seara,intrebarea mea este urmatoarea Daca sunt somer am dreptul si sa lucrez?Ce se intampla cu indemnizatia de somaj pe perioda cat sunt angajata? Va ... (vezi toată discuția)
Somaj VeroRAM VeroRAM Buna seara Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire legata de somaj . Deocamdata sunt in somaj . Daca inchei un contract de munca part-time (4 ore pe zi ... (vezi toată discuția)