avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare bunuri mobile aflate in apartament ...
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare bunuri mobile aflate in apartament adjudecat si ocupat de catre noul cumparator

Apartamentul meu s-a vandut la licitatie.

Locuiesc in afara tarii si nu am participat la etapele procedurii de executare, nu am ridicat obiectii asupra unor proceduri desi existau motive intemeiate ptr contestatii.

Fiind chemat ptr a participa la distribuirea banilor , am constatat ca acest lucru s-a intamplat cu 2 zile inainte de termenul ce imi fusese comunicat .
Executorul a anuntat modificarea datei de distribuirea banilor doar cu 24ore inainte de desfasurarea acestui proces, astfel ca nu mi-a parvenit aceasta informatie.

Problema este ca noul proprietar a intrat deja in apartamentul meu, profitand de faptul ca era nelocuit.

Intrebari
1) Era corect sa se emita un ordin de evacuare a vechiului proprietar inainte sa se ocupe casa de catre noul proprietar?
2) In conditiile in care in apartament se afla bunuri mobile personale, mobilier, lustre,draperii , aer conditionat , centrala termica etc, bunuri care nu au fost luate in considerare la evaluarea imobilului si implicit valoarea lor nu s-a luat in considerare la stabilirea pretului de licitatie , va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa pot recupera aceste bunuri mobile, ce trebuie sa fac in acest sens?
Cel mai recent răspuns: legal23 , utilizator 12:20, 1 Martie 2013
Buna ziua. Ar fi trebuit sa fiti somat pentru evacuare. In legatura cu lucrurile dvs., pur si simplu mergeti si le ridicati; daca nu vi se permite, dati in judecata noul proprietar, intrucat el a cumparat apartamentul, nu si toate lucrurile din el. Va puteti lua, inclusiv centrala, caloriferele etc. daca nu au fost luate in considerare la stabilirea pretului (ma indoiesc ca au fost luate in considerare, daca evaluarea s-a facut din afara).
Multumesc f mult ptr precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparatele de aer conditionat sunt considerate bunuri mobile? husseincudop husseincudop Ma aflu in situatia in care trebuie sa eliberez apartamentul in care locuiesc acesta fiind vandut la licitatie. I INTREBARE [b]Pot sa iau aparatele de aer ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in situatia in care imobilul cumparat la licitatie are dotari lipsa fata de oferta lansata ptr licitare? user43 user43 Am cumparat un apartament la licitatie. Nu am vazut poze cu aceasta casa , dar in prezentare s-a spus ca are centrala termica si termopan. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la executare ? (urgent) hecla hecla Buna ziua. Am si eu o nelamurire, poate ma puteti ajuta.:-/ Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2007 conform caruia pot sa evacuez ... (vezi toată discuția)