Locuiesc in afara tarii si nu am participat la etapele procedurii de executare, nu am ridicat obiectii asupra unor proceduri desi existau motive intemeiate ptr contestatii.
Fiind chemat ptr a participa la distribuirea banilor , am constatat ca acest lucru s-a intamplat cu 2 zile inainte de termenul ce imi fusese comunicat .
Executorul a anuntat modificarea datei de distribuirea banilor doar cu 24ore inainte de desfasurarea acestui proces, astfel ca nu mi-a parvenit aceasta informatie.
Problema este ca noul proprietar a intrat deja in apartamentul meu, profitand de faptul ca era nelocuit.
Intrebari
1) Era corect sa se emita un ordin de evacuare a vechiului proprietar inainte sa se ocupe casa de catre noul proprietar?
2) In conditiile in care in apartament se afla bunuri mobile personale, mobilier, lustre,draperii , aer conditionat , centrala termica etc, bunuri care nu au fost luate in considerare la evaluarea imobilului si implicit valoarea lor nu s-a luat in considerare la stabilirea pretului de licitatie , va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa pot recupera aceste bunuri mobile, ce trebuie sa fac in acest sens?
Buna ziua. Ar fi trebuit sa fiti somat pentru evacuare. In legatura cu lucrurile dvs., pur si simplu mergeti si le ridicati; daca nu vi se permite, dati in judecata noul proprietar, intrucat el a cumparat apartamentul, nu si toate lucrurile din el. Va puteti lua, inclusiv centrala, caloriferele etc. daca nu au fost luate in considerare la stabilirea pretului (ma indoiesc ca au fost luate in considerare, daca evaluarea s-a facut din afara).