avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna dimineata ,

Va rog sa-mi comunicati ce se intampla in cazul unui divort cu un apartament luat cu credit ipotecar si cu masina cumparata in timpul casatoriei ?

Va multumesc ,
Faceti o confuzie, divortul inseamna desfacerea casatoriei iar....apartament, credit, masina vor face obiectul unui alt proces de partaj.
In cazul unui divort nu se intampla nimic, in cadrul partajului se impart bunurile si datoriile comune. Cum v-ati gandit sa partajati?
In mod normal in cazul uinui divort, asa cum a fost si un alt raspuns, e normal ca pe langa desfacerea proprizisa a casatoriei sa fie facut si partajul.Bunurile obtinute in timpul casatoriei respectiv apartament si masina, sa fi impartite intre cei doi soti.Daca apartamentul nu este achitat asa cum reiese din cele scrise bun de plata este cel care a garantat pentru plata ratelor , deci ambii soti daca fac parte din contract.Daca plata poate fi preluata doar de unul singur numai banac poate da acest verdict.
Sper ca sunt de ajutor cele scrise.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
IONICA VADUVA, utilizator
Nu exista o normalitate in partaj facut odata cu divortul sau o anormalitate la partaj ulterior. Ba mai mult, regula e partajul ulterior, mai ales in cazurile cu banci, credite, imobile incurcate...
Impartirea se face in functie de puterea financiara, locativa si dorintele celor 2 parti, noi nu avem habar de astea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)
Achizitie bunuri dupa introducerea actiunii de divort organiz3rul organiz3rul buna ziua. sunt in plin divort, destul de \"zgomotos\" cu sotia si vreau sa-mi achizitionez un apartament. banii ptr apartament sunt o parte donati de mama si ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii + partaj dupa divort steluta79 steluta79 Buna ziua, Intrebarea mea este: sunt intr-o casatorie de 10 ani, in timpul casatoriei am avut mai multe bunuri comune, in prezent avem doar un apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)