avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe mediu

d)o taxa de 1 leu (RON)/kg din greutatea ambalajelor introduse pe
piata nat ionala de catre producatorii si importatorii de bunuri ambalate
si ambalaje de desfacere; OUG196/2005

as dori sa stiu ,daca mai e valabila...,
incepand cu luna februarie avem un import din china ,articole pentru copii ,care noi le vindem mai departe ,am inteles ca calculez 2% pe ambalaje.... e ok
da si avem si achizitii intracomunitare , la care nu am declarat nimic... #-o
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
JUNC LAURA ADRIANA, Contabil
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 19:05, 4 Martie 2013
Taxa este de de 2 lei/kg de ambalaje pentru care nu indepliniti obiectivul de recuperare. Pana pe 25 martie trebuie sa transmiteti declaratia la fondul pentru mediu pentru ambalajele introduse in februarie, asa ca mai aveti timp. Legea nu face diferente intre importurile extra sau intracomunitare. In ambele cazuri ambalajele trebuie declarate. Daca nu le declarati, cand va descopera va pune sa platiti din urma cu penalitati si majorari. Mai aveti posibilitatea de a transfera aceasta obligativitate catre o societate autorizata. In plus pana pe 25 februarie trebuie sa faceti o raportare pentru anul anterior cu privire la gestiunea ambalajelor introduse pe piata, raportare pe care trebuie sa o transmiteti Agentiei de Protectie a Mediului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu ambalaje WinstonSmith WinstonSmith O societate importa echipamente industriale ambalate pe paleti de lemn si le livreaza direct la client / utilizator final ambalate, deci nu le depoziteaza sau ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu - taxa de 2 lei /kg psilvie psilvie Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru urmatoarea: firma noastra importa bunuri care sunt ambalate pe paleti. Furnizorul ne factureaza paletii livrati iar ... (vezi toată discuția)