avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

doresc sa stiu daca se va lua in considerare anul acesta grupa 1 de munca care sa ajute la iesirea mai devreme la pensie
Cel mai recent răspuns: baicanc , utilizator 10:42, 2 Martie 2013
Reducerea este ca si la grupa II-a de munca.

Precizati anii de grupa si procentul.
12 ani de grupa 2 si 5 ani de gr 2 ...dar pina anul trecut se dadeau 6 luni la an la gr 1 si 3 luni la an la gr 2 acum indiferent de grupa se dau numai 3 luni, eu vreau sa stiu daca se va reveni la prima faza adica 6 luni la an pt gr 1
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
La perioada suplimentara la vechimea in munca(stagiu aferent)nu este nicio modificare
A ramas 6 luni la 1 an pentru grupa I-a si 3 luni la 1 an pentru grupa II-a.

Singura modificare este la reducerea varstei.

Reducerea pentru grupa I-a,este la fel cu cea pentru grupa II-a.
.
elenamares a scris:

doresc sa stiu daca se va lua in considerare anul acesta grupa 1 de munca care sa ajute la iesirea mai devreme la pensie

Va referiti la PLx 717/2011, proiect de lege care se afla in dezbaterea Camerei Deputatilor si de care se leaga speranta multor persoane, printre care va aflati si dumneavoastra.
Urmariti subiectul aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta ciutastefan ciutastefan buna ziua - am fost incadrat in de gr. I de munca inainte de 2001 : 5 ani si 8 luni - am fost incadrat in gr. II de munca intre anii : ... (vezi toată discuția)
Pensionare dupã legea modificatã szgavril szgavril Buna ziua Sunt salariat (bărbat) din anul 1976 04.01 până în prezent fără întrerupere, și am 17 ani si 5 luni lucrat în grupa I de muncă ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei de pensionare pentru perioada de munca in grupa a 2-a ghebaronea ghebaronea Urmare a Legii nr. 172/2016 se acorda trei luni reducere/an si la fractii? Concret pentru 15 ani si 9 luni de grupa a 2-a trecuti in carnetul de munca care ... (vezi toată discuția)