avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

buna ziua
- am fost incadrat in de gr. I de munca inainte de 2001 : 5 ani si 8 luni
- am fost incadrat in gr. II de munca intre anii :
- mai 1986 - octombrie 2002 : 16 ani si 3 luni
intrebare.
1. in conditiile OUG din 2014 privind grupa I de munca cand intrunesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta
2. exista alt mod posibil de pensionare ( anticipat , anticipat partial ) ?
3.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:24, 12 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu aveti 6 ani de gr I nu beneficiati de reducere pt anii de gr I, dar cei 5 ani si 8 luni va aduc un stagiu suplimentar de 2 ani si 10 luni. Cei 16 ani de gr. II va aduc un stagiu suplimentar de 3 luni la an, adica 4 ani si o reducere a varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni, daca la implinirea varstei aveti un stagiu de 35 ani 1 zi.
Anticipata cu 5 ani mai devreme ( 60 ani ) daca aveti un stagiu de 43 ani 1 zi fara stagiu asimilat (facultate, armata)
Anticipata partiala, tot cu 5 ani mai devreme de varsta standard de pensionare, daca stagiul complet de cotizare e depasit cu mai putin de 8 ani.(tot fara stagiu asimilat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata barbat edith maria edith maria Buna ziua Sotul meu este nascut in 14 august 1956, lucreaza din iulie 1975 pana in prezent, din care 16 ani si 9 luni in grupa a II-a. Cand se poate pensiona ... (vezi toată discuția)
Pensionare ionitaaneta ionitaaneta Sotul meu,nascut la 23 oct.1952 cu activitate in munca incepind cu 15.10.1970 si pina in prezent( in acest interval a fost a fost in armata 1an si 4 luni) ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pentru pensionare anticipata andreeapopescu24 andreeapopescu24 Sunt nascuta pe 28 oct 1956, am 21 de ani de munca, din care 6 ani si 6 luni de grupa I, iar 8 ani de grupa a II-a. Ma pot pensiona anticipat? Va multumesc! (vezi toată discuția)