Pe scurt.
Am fost oprit in trafic si am primit o amenda pentru nefolosirea luminilor de intalnire pe timp de zi plus inca o amenda pentru transport public de persoane in regim taxi ,iar ca masura complementara retinerea placutelor cu nr de inmatriculare si a talonului pe o perioada de 6 luni.Asta s-a intamplat in August 2012.
Prima parte
Amenda pentru lumini.A fost admisa plangerea contraventionala si a fost anulat p.v. de contraventie.Pana acum sunt 5 luni de proces.A fost chemat martorul asistent.Acesta nu-si mai aducea aminte cand m-a oprit politia si nici nu stia pentru ce a fost chemat ca martor.Politistul care mi-a intocmit pv a refuzat sa-mi consemneze mentiunile pe motiv ca as minti si mi-a spus ca-mi vine acasa prin posta.Cand pv mi-a fost comunicat acasa,am vazut ca apare si un martor asistent.Politistul il mintise pe acesta ca m-a oprit pentru ca as fi facut transport de persoane in regim taxi si nicidecum pentru ca nu foloseam luminile de drum.Asta reiese din declaratia acestui martor.
Ce pot face in continuare impotriva politistului?(primul politist)
Partea a doua.
Impotriva pv de retinere a placutelor cu nr de inmatriculare si a talonului am facut o plangere prealabila la IPJ.Ca urmare a raspunsului nefavorabil,am facut si o plangere pentru anularea actului administrativ.Plangerea a fost admisa si de aceasta data.PV a fost anulat.Pana acum au trecut 6 luni.
Ce pot face in continuare impotriva politistului?(al doilea politist)
Pot cere despagubiri pentru daune materiale pentru ca masina a stat nemiscata 6 luni si daune morale pentru ca am fost nevoit sa imi pun viata in pericol mergand zilnic la ocazie deoarece nu exista mijloc de transport din localitatea unde domiciliez pana la bucuresti?(sunt student)
Un articol din legea 554/2004 spune ca pot cere despagubiri in termen de 6 luni,dar nu mai tarziu de 1 an de la data luarii la cunostinta.
Mentionez ca toate s-au intamplat in aceeasi zi intre 07.20 si 08.30.
Mai exista si pv cu amenda de 25.000lei ,dar este in curs.(Acesta prevede ca masura complementara retinerea placutelor cu nr de inmatriculare si a talonului pe o perioada de 6 luni).
Astazi am primit hotararea la procesul cu suspendarea dreptului de utilizare a autovehicului,retinerea placutelor si certificatului de inmatriculare.
Din motivarea hotararii rezulta ca: "...reclamantul nu avea obligatia legala de a obtine autorizatie de taxi,iar pe baza unei simple supozitii,rezultata doar din prezenta in autoturismul cu care se deplasa a unor persoane,nu poate fi atrasa raspunderea administrativa a reclamantului si dispusa suspendarea dreptului acestuia de a utiliza autovehiculul,aceasta masura aparand ca nelegala si ca se impune anularea acesteia,cu consecinta restituirii catre reclamant a placutelor cu numarul de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare."
Din August 2012 si pana in prezent autoturimul meu a stat in garaj,timp de 7 luni.
Cum politistul a gresit,acesta trebuie sa si plateasca.
Cat sa cer daune morale si materiale ?
Acum sa nu va lase o impresie proasta intrebarea mea.Dar daca v-ati fi aflat in locul meu,cum ati fi reactionat?