avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate impotriva uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate impotriva uzucapiune

1. Prefectul emite titlu de proprietate in baza legii 18

2. Pe teren se afla insa niste cetateni care si-au "prelungit" curtile din spate, neplatind impozit si "ingradindu-l" simbolic cu niste nuiele.

3. In momentul cand li se cere sa plece invoca uzucapiunea si cer constatarea nulitatii titlului de proprietate.

_________________________________________-

Intrebari:
a) proprietarul din titlu de proprietate poate sa cheme in garantie pe prefectul care a emis titlu in caz de evictiune ? Este scutit de taxa de timbru ?

b) faptul ca nu au platit impozit nu se considera ca viciu al posesiei ?
Cel mai recent răspuns: dumi1 , utilizator 18:01, 4 Martie 2013
In lIpsa achitarii impozitelor pt acel imobil nu este de conceput dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune.

Orice cerere de chemare de chemare in garantie se va face in forma ceruta pt cererea de chemare in judecata si se va timbra, daca si actiunea principala este supusa taxei de timbru.
Multumesc.

Si totusi titlul emis de prefect a fost emis in baza legii 18 - in urma castigarii in instanta. Iar aceasta actiune a fost scutita de taxa de timbru, fiind pe legea 18.

Acum in acest nou proces, cel ce invoca uzucapiunea solicita si constatatrea nulitatii titlului. Or, pentru identitate de ratiune, ar fi normal ca crr de chemareb in garantie a prefectului care a emis titlul in baza legii 18, sa fie scutita de tx de timbru.

Corect ?
In cauza de constatare a nulitatii titlului , in mod necesar trebuie sa figureze ca si parata, printre altii si Comisia judeteana de fond funciar.Pe de alta parte daca preluarea unor parti din teren s-a facut in alte conditii decat cele cerute de institutia uzucapiunii, nu sunt sanse de castig din partea reclamantului.
IPrefectul este parat pentru ca el a emis titlul a carui nulitate se solicita a fi constatata.

Problema se pune in cazul in care se admite uzucapiunea. Nu raspunde nimeni pentru evictiune ? Crr in evictiune separata -sau de chemare in garantie in acelasi dosar- intr-un asemenea caz nu este scutita de taxa de timbru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa folosesc principiul de drept "nemo auditur propriam turpitudinem allegans" ghiocel6000 ghiocel6000 Buna ziua! In anul 2005 am cumparat impreuna cu sotia mea (intre timp am divortat) un imobil+teren cu credit ipotecar de la o persoana fizica, la notariat, ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat intr-un dosar sorin6000 sorin6000 Buna ziua! In anul 2005 am cumparat impreuna cu sotia mea (intre timp am divortat) un imobil+teren cu credit ipotecar de la o persoana fizica, la notariat, ... (vezi toată discuția)
Va rog un clar raspuns la: privind taxa de timbru judiciar se plateste ori nu ? fond funciar, nulitate absoluta partiala titlu de proprietate conform art. iii din legea 169/1997- va rog ! cornaca cornaca Prefectul a initiat o actiune in instanta : Nulitate absoluta partiala Titlu de Proprietate conform art. III din Legea 169/1997- Prefectul solicita anularea a ... (vezi toată discuția)