avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare lipsa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare lipsa

Buna ziua!Am si eu o intamplare,la care asi vrea sa-mi dati un sfat...Am a mica afacere,compusa dintr-un bar si un magazin...Am vanzatoare angajate de foarte multa vreme...cea mai "tanara" lucreaza la mine de peste sase ani...In acest timp n-am atasat unii de altii,s-a creat o atmosfera familiara...din acest motiv(si stocului mare) am facut in magazin numai anual o inventariere care la rand a iesit bine...Acuma ,in ianuarie la inventarierea de 2012-2013,a iesit o lipsa foarte mare...Proces verbal de predare-primire nu s-a facut fiindca niciodata nu au fost probleme(recunosc,vina mea...).Dupa intrebara angajatelor,fiecare neaga ca ar fi cauza lipsei...Ce drepturi si ce pot face???cea mai mare problema este ca mai stiu,mai vad niste lucruri din interiorul firmei care nu-mi ar face nici mie bine...Nu cred ca toate 3 angajate sa fii "umblat" in casa,dar toate au lucrat din pacate in acel punct de lucru,asa ca sunt in aceeasi "oala"...oare am dreptul sa cer o verificare la detector de minciuni???Va rog frumos sa ma ajutati!va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tco22 , utilizator 17:27, 3 Martie 2013
In conditiile Codului muncii puteti angaja raspunderea patrimoniala solidara a angajatelor.
Detectorul de minciuni nu poate reprezenta un mijloc de proba in acest context.
Multumesc pentru raspuns!Proces verbal de verificare,sau predare-primire nu exista cu aceste angajate...fara aceste documente am sansa in instanta?
Nu prea aveti sanse de castig, atata timp cat nu se face dovada predarii -primirii gestiunii de catre acele slaariate ...
aham...am pus-o...proces verbal cu care au predat ele aia il am,dar nu am cu ce au preluat ele...prin contractul de munca cu care au lucrat ele 6,10 respectiv 11 ani,fisa postului si regulamentul interior semnat de ele,cu astea nu pot dovedi nimica?poate ca am intrebari stupide,dar asi vrea sa fac orice,fiindca am prejudiciu colosal...:(
Nu aveti cum sa dovediti cu acele acte faptul ca au preluat acea gestiune si in gestiune nu existau lipsuri la data preluarii ...

Alte discuții în legătură

Despre gestiune MGabriel MGabriel Sunt angajat la o societate si am preluat,la un moment dat,o gestiune (valoare estimata la cateva zeci de milioane lei vechi). In momentul preluarii,nu am ... (vezi toată discuția)
Urgent,va rog,am mevoie de ajutorul vostru calinamalia calinamalia are voie sa ma scoata lipsa la stoc de mag dc eu nu am luat nici un stoc in primire??si dc ma scot lipsa eu ce pot face? (vezi toată discuția)
Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)