avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in judecata la instante diferite. Exista ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in judecata la instante diferite. Exista repercursiuni?

Am facut o cerere de chemare in judecata la 2 instante diferite. In afara de faptul ca una dintre ele isi va declina competenta in favoarea celeilalte, pot exista repercusiuni?
Nimeni nu poate chema in instanta aceasi persoana, pentru aceeasi obiect şi cauza. Ca urmare este bine sa renuntati la una din ele.
Pot sa aleg eu instanta la care doresc sa renunt la proces?
Puteti renunta in fata instantei cel din urma sesizat/investit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv Ionut.Alexandru Ionut.Alexandru buna ziua. Am o întrebare. Am contestat un PV verbal la o alta judecatorie decât cea de care apartinea localitatea în care am săvârșit fapta. Am ... (vezi toată discuția)
Am introdus gresit cererea de chemare in judecata, competenta fiind alta judecatorie. acum am cerut restituirea taxei si instanta imi cere sa precizez daca renunt la judecata MihaiEduard MihaiEduard Buna ziua, am introdus gresit cererea de chemare in judecata la o alta judecatorie care nu era competenta teritorial. Am solicitat restituirea taxei platite si ... (vezi toată discuția)
Litispendenta vs conexitate goldfish goldfish buna seara! va rog sa-mi spuneti care este difernta dintre conexitate si litispendenta in materia civila.:\"> merci (vezi toată discuția)