Stoica Ioana a scris:
Conexitatea (invocata pe cale de exceptie ) presupune existenta a doua cauze cu acelasi obiect , parti si cauza , deduse judecatii in fata instantelor de acelasi grad.
[...]
Exceptia de conexitate – conditii:
- existenta unei strânse legaturi de obiect si cauza, între doua sau mai multe procese. Actiunile conexate sunt si ramân distincte, doar judecata lor se face împreuna;
- sa existe doua sau mai multe cauze pendinte la aceeasi instanta ori la instante de acelasi grad, în care sa figureze cel putin o parte comuna;
Ioana, stransa legatura nu inseamna identitate, inceputul si finalul mesajului sunt in contradictie.
Conexitatea inseamna ca sunt fapte "alaturate", dosare cu mare lagatura intre ele; am conexat dosare cu o singura parte in comun pentru ca se refereau la acelasi imobil.
De exemplu: incredintare introdusa in instanta si pensie pentru aceiasi copii introdusa; obiectul e diferit, partile ace;easi, se conexeaza.
Dar... revendicare imobil intre proprietar prin vanzare si un tert de contract, se poate conexa cu chemarea in garantie introdusa separat de proprietar impotriva vanzatorului sau.
Nu avem nici acelasi obiect, nici aceleasi parti, insa exista o stransa legatura. Deci: conexitatea nu implica tripla identitate si poate avea si parti si obiect si chiar cauza.