avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LITISPENDENTA? CONEXARE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LITISPENDENTA? CONEXARE?

Un justitiabil deschide trei dosare diferite avand acelasi adversar si acelasi obiect. Cele trei dosare sunt inaintate aceleiasi instante (acelasi Tribunal). Ce avem aici? litispendenta? conexitate? personal inclin catre cea din urma.

O alta intrebare: in care dintre cele trei dosare invoc exceptia? ultimele doua? toate trei?

O a treia intrebare: Informatiile ref la cele trei dosare le am deocamdata de pe noulportal. Din lipsa de timp printez extras si luni in instanta ma prezint cu el. Mai am nevoie de altceva pt a face dovada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 20 Martie 2011
Art. 164 din codul de procedura civila arata ca in acest caz se impune iuntrunirea pricinilor la instanta(completul) mai intii investite.Aceasta exceptie trebuie ridicata in cauzele cu numr de dosar mai mic.Este suficient printarea de pe portalul instrantei dar ar fi indicat si o copie de pe cerere
Eu cred ca este vorba despre litispendenta ... avem tripla identitate : de părţi, de obiect şi de cauză. Identitatea cererilor, conferită de părţi, obiect şi cauză, trebuie să fie deplină, doar o strânsă legătură între cele două acţiuni putând să determine cel mult, conexitatea lor.
Multumesc mult pentru raspunsuri!

Freelis, tocmai pentru ca identitatea cererilor trebuie sa fie deplina as fi inclinat catre conexitate. Mi se parea mai prudent sa invoc conexitatea in lipsa de informatii suplimentare in afara de extrasul de pe portalul instantelor.

Celelalte doua dosare nu au ajuns inca la mine, in arhiva instantei nu am avut cum sa ajung ca sa le studiez iar luni e termenul urmator intr-unul dintre cele trei dosare (mai exact, al doilea in ordinea depunerii cererilor respectivului).
Identitatea deplina se refera la litispendenta ... in cazul conexitatii sa existe o strânsă legătură între cele trei acţiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litispendenta vs conexitate goldfish goldfish buna seara! va rog sa-mi spuneti care este difernta dintre conexitate si litispendenta in materia civila.:\"> merci (vezi toată discuția)
Doua dosare in instanta pt acelasi obiect.ce este de facut? gloriprest gloriprest Va salut cu drag.Prietena mea a mai facut o gresala.A trimis la judecatorie prin posta o actiune judecatoreasca fara confirmare de primire si a urmarit pe sait ... (vezi toată discuția)
Ordinea invocarii exceptilor! Maria Teodosiu Maria Teodosiu Buna ziua! am un proces ce tine de materia civila, unde avem de invocat niste exceptii si doream sa stiu [i]care este ordinea in care le invocam[/i]. am de ... (vezi toată discuția)