avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata suplimentara intretinere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata suplimentara intretinere apartament

Buna seara,
V-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea problema: de curand am cumparat prin credit bancar un apartament fara restante la intretinere. Vechea proprietara a achitat datorita restanta inainte de vanzare. Dupa ce l-am cumparat, administratorul mi-a trecut la restanta valoarea de 500 lei reprezentand onorariul avocatului pentru neplata intretinerii vechilor proprietari, cu precizarea ca inainte de vanzare au inaintat in instanta dosar pentru recuperarea datoriilor. Mentionez ca am primit de la administratie copia chitantei pentru onorariu. Uitandu-ma la data, am observat ca ea a fost emisa la o zi dupa ce proprietarul a achitat intretinerea restanta. In contractul meu de vanzare-cumparare este mentionata adeverinta (cu nr. si data) prin care administratia blocului mentioneaza ca nu sunt datorii la cotele de intretinere. Intrebarea mea este daca valoarea de 500 lei este normal sa apara la rubrica "Cheltuieli diverse" in dreptul cotei mele de intretinere. Precizez ca pe chitanta se mentioneaza ca onorariul este pentru reprezentarea in instanta impotriva vechiului proprietar, nominalizat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:19, 3 Martie 2013
Nu sunteti obligat sa achitati aceasta suma de 500 lei. Contestati lista de intretinere , platiti numai intretinerea la zi.,
nu va priveste aceasta suma
Multumim frumos pentru sfat.
In niciun caz nu este suma dv. de plata.

Asociatia trebuie sa-si asume responsabilitatea acestei sume, fie urmarind (tot prin instanta vechiul proprietar, daca ii cunoaste noua adresa), fie suporta aceste cheltuieli din fondurile proprii sau repartizand aceasta cheltuiala tuturor locatarilor pe liste.

Dv. sunteti la fel de vinovat pentru aceasta cheltuiala, cum sunt toti ceilalti vecini ai dv., asa ca ori platiti toti, ori nu platiti niciunul.
cristian57 a scris:
Mentionez ca am primit de la administratie copia chitantei pentru onorariu.

Cand ati primit acesta chitanta?
Daca ati primit si ati stuit de aceasta copie a chitantei inainte de a cumpara, poate ca v-ati inteles cumva cu vechiul proprietar cu privire la aceasta cheltuiala.
Daca nu ati stiut nimic de aceasta suma pana ati perfectat actele de vanzare-cumparare, este evident vina adoministratorului si presedintelui asociatiei care au eliberat adeverinta din care reiese ca vechiul proprietar nu are datorii.
Puteau sa-i solicite fostului proprietar sa achite suma de 500 lei si-apoi sa elibereze adeverinta, ori puteau sa scrie in adeverinta ca exista acea datorie de 500 lei iar noul cumparator se putea angaja in fata notarului ca va suporta aceasta cheltuiala scazand din suma achitata vanzatorului ca pret al apartamentului.

Alte discuții în legătură

Problema fondului de rulment danielamrom danielamrom Buna ziua. La sfarsitul anului 2015, mai precis pe 30 octombrie, am achizitionat un apartament. In momentul semnarii contractului, fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)
Cine achita datoriile la intretinere ale vechiului proprietar? mihaela_felicia23 mihaela_felicia23 Buna ziua, In luna august 2014 am cumparat apartamentul, actele la notar s-au semnat pe data de 28 august iar adeverinta de la asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)