avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata suplimentara intretinere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata suplimentara intretinere apartament

Buna seara,
V-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea problema: de curand am cumparat prin credit bancar un apartament fara restante la intretinere. Vechea proprietara a achitat datorita restanta inainte de vanzare. Dupa ce l-am cumparat, administratorul mi-a trecut la restanta valoarea de 500 lei reprezentand onorariul avocatului pentru neplata intretinerii vechilor proprietari, cu precizarea ca inainte de vanzare au inaintat in instanta dosar pentru recuperarea datoriilor. Mentionez ca am primit de la administratie copia chitantei pentru onorariu. Uitandu-ma la data, am observat ca ea a fost emisa la o zi dupa ce proprietarul a achitat intretinerea restanta. In contractul meu de vanzare-cumparare este mentionata adeverinta (cu nr. si data) prin care administratia blocului mentioneaza ca nu sunt datorii la cotele de intretinere. Intrebarea mea este daca valoarea de 500 lei este normal sa apara la rubrica "Cheltuieli diverse" in dreptul cotei mele de intretinere. Precizez ca pe chitanta se mentioneaza ca onorariul este pentru reprezentarea in instanta impotriva vechiului proprietar, nominalizat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:19, 3 Martie 2013
Nu am stiut de aceasta datorie. Daca continua sa pastreze pe tabelul de intretinere aceasta restanta,ce trebuie sa fac ? Multumesc pentru ajutorul acordat.
Sa contestati in scris in primele 10 zile dupa afisarea listelor de intretinere (nici acum n-ar fi prea tarziu), afirmand ca de aceasta suma nu ati fost informat inainte de cumpararea apartamentului si ca in adeverinta pe care administratorul a dat-o vanzatorului pentru a o prezenta notarului nu era cuprinsa aceasta suma. Ca aceasta suma nu releva vreo cheltuiala facuta in numele dv. si, ca atare, nu o veti plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema fondului de rulment danielamrom danielamrom Buna ziua. La sfarsitul anului 2015, mai precis pe 30 octombrie, am achizitionat un apartament. In momentul semnarii contractului, fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)
Cine achita datoriile la intretinere ale vechiului proprietar? mihaela_felicia23 mihaela_felicia23 Buna ziua, In luna august 2014 am cumparat apartamentul, actele la notar s-au semnat pe data de 28 august iar adeverinta de la asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)