avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE APARTAMENT INAINTE DE PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE APARTAMENT INAINTE DE PARTAJ

Bunaseara!Socrii mei au divortat ,la momentul pronuntarii divortului avand doua apartamente,niciunul din ei insa nu a cerut partajul.Socrul a amenintat-o pe fosta sotie ca daca nu cere partajul va vinde apartamentele fara acordul ei!As dori sa stiu daca se poate face o cerere la notar pt blocarea vanzarii pana la pronuntarea partajului,in masura in care cei doi il vor cere!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stresanta2005 , utilizator 10:20, 3 Martie 2013
Sa-l ceara el ( partajul) daca vrea.
Daca e bun comun, poate vinde un imobil fara partaj, asa ca soacra poate sa stea linistita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Ideea e ca soacra se teme sa nu vanda el apartamentul in care locuieste cu amanta ,deoarece aceasta nu e la prima tentativa de acest gen.[a facut contract de inchiriere unei pers pe numele soacrei ca titular,aceasta afland cand i s-a blocat pensia pt neplata impoz datorat.
Ne gandeam poate se face o cerere la notar,la cadastru,undeva pt oprirea apart de la vanzare.Sant bunuri comune,dar el ar vrea ambele apartamente
blocarea vanzarii la cadastru se poate face doar daca se face dovada ca exista un proces pe rolul instantei .
soacra ar trebui sa ceara partajul, pentru incheia odata pentru totdeauna acest stres. nu inteleg de ce nu-l cere si continua sa accepte sa fie agresata psihic de un fost sot .
Cu inchirierea e altceva, ar fi putut inchiria, bineinteles ca nu cu numele soacrei ca titular :), ar fi putut atunci sa-i faca plangere pt fals.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
gi-jane2, moderator
s-au judecat ani de zile,a obosit sa iroseasca timp si bani..partajul la 2 apartamente costa suficient si avocatul a sfatuit-o sa nu ceara ea partajul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si uzufructul viager - interpretare contract James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati în problema urmatoare cu care s-a confruntat o prietena. La momentul cand s-a prezentat la Politie împreună cu ... (vezi toată discuția)
Se poate cere anularea contractului vanzare cumparare ruscrina77 ruscrina77 buna ziua rus crina sunt, sotu cu soacra au incheiat contract de vanzare- cumparare soacra vanzandu-i sotului un apartament , fara nici un fel de clauza ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat MAFTEIU ADRIAN MAFTEIU ADRIAN buna seara , am si eu o intrebare ? in anul 2007 soacra mea a cumparat un apart. de 3 camere . la notar cand am incheiat ctr. de vanzare cump. am fost ... (vezi toată discuția)