avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate cere anularea contractului vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate cere anularea contractului vanzare cumparare

buna ziua
rus crina sunt, sotu cu soacra au incheiat contract de vanzare- cumparare soacra vanzandu-i sotului un apartament , fara nici un fel de clauza intelegandu-se verbal doar ca daca noi vom putea candva sai luam o garsoniera va fi bine daca nu sa o intretinem, noi vrem sa vindem o casa la tara mostenire dupa parintii mei decedati si sa-i luam garsoniera daca soacra vrea sa anuleze contractul poate ? in contractul de vanzare cumparare nefiind trecut nici un termen pana cand noi sai cuparam aceasta garsoniera, nefiind trecut deloc faptul in contract ca o sai luam garsoniera ,dar mentionez noi chiar vrem sai luam garsoniera in momentul vinderii casei, poate sotu soacrei de care a divortat sa se intoarca in acest apartament fa sa aiba si acordul nostru ei dorind sa se impace acum
Cel mai recent răspuns: ruscrina77 , utilizator 15:44, 12 Decembrie 2009
Teoretic nu ar mai putea cere anularea vanzarii, atata timp cat nu exista clauze care sa prevada obligatii din partea cumparatotului ,iar socrii sa invoce neindeplinirea lor, iar in lipsa acestora, contractul , daca este legal incheiat, adica daca indeplineste conditiile de valabilitate cerute de lege, nu sunt sanse pentru asa ceva.
ai grija ca exista posibilitatea ca apartamentul sa fi fost bun comun al soacrei si socrului divortat ,iar daca nu s-a facut partajul aveti o problema clara cu aceasta vinzare
Sunt de acord cu reby2000! Trebuie verificat daca apartamentul era bun propriu al soacrei sau daca a fost bun comun si i-a ramas dansei in urma partajului(in cazul in care s-a efectuat acest partaj in urma divortului ). Daca nu s-a facut partajul si apartamentul era bunul comun al socrilor, atunci aveti o problema mare legata de legalitatea actului de vanzare cumparare dintre soacra si sotul dvs!B-)
era doar al ei , deoarece l-a cumparat inainte sa se marite cu el multumesc mult
Nu exista niciun motiv de desfiintare a actului de vanzare cumparare in acest caz.

Alte discuții în legătură

Informatii drept de proprietate ruscrina77 ruscrina77 buna ziua sunt rus crina si in urma cu 3 ani sotul meu cu soacra au incheiat un contract de vanzare cumpare soacra vanzandui sotului apartamentul ei , ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)