avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pamant (4 ha)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pamant (4 ha)

As dori sa stiu, daca se poate cat m-ar ajunge (lei) dezbaterea de mostenire a 4 ha de pamant.
Daca este nevoie de alte detalii....cereti si am sa revim.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:13, 3 Martie 2013
Taxa se stabileste in functie de valoarea terenurilor si a numarului de mostenitori
Pretul este in jur de 3000 lei /ha si sunt 3 mostenitori, dintre care 2 nu vor dezbatere de mostenire. Cine plateste mostenirea ? Cel care doreste dezbaterea ?
Sunt 4.2 ha.
Va multumesc pentru raspuns.
De ce nu vor dezbaterea mosteniri?

Conf art1143:Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.


Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
Alex Dedu, Mediator
Fiindca au luat mai mult decat era normal....si nu le convine acum sa o dezbata pentru ca ar lua mult mai putin in cazul acesta.
In cadrul dezbaterii succesiunii se au in vedere toate bunurile ce compun masa succesorala, inclusiv cele care se gasesc in detentia unora dintre succesibili.

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale persoana cu handicap coculeanasavin coculeanasavin Cf.dosar medical 64490 incepind cu 01.11.2009, anual, mi se elibereaza un certificat de incadrare in grad de handicap, beneficiind astfel de scutire de impozit ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe mostenitor cu handicap sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo scutire de taxe/impozit (notariale sau de alta natura)l pentru succesiune mostenire in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune (teren). taxa de timbru este foarte mare, prin ce altă modalitate aș putea să obțin jumătatea mea? doina-dobrescu doina-dobrescu Buna ziua, Dupa divort, impreuna cu fostul meu sot avem un teren intravilan de 5 ha. De 20 de ani ma rog sa vindem acest teren si nu vrea, nu vrea sa vina la ... (vezi toată discuția)