avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scutire taxe mostenitor cu handicap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scutire taxe mostenitor cu handicap

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo scutire de taxe/impozit (notariale sau de alta natura)l pentru succesiune mostenire in cazul in care mostenirea este prin testament, mostenitorul este cu handicap de gradul 1, iar succesiunea se deschide la circa 13 ani de la decesul proprietarului bunului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:29, 9 Iulie 2014
În legislaţia noastră nu există/sau nu cunosc să existe o astfel de prevedere, ÎNSÃ aveţi la dispoziţie prevederile O.U.G 51/2008 în cazul în care alegeţi dezbaterea succesiuni pe cale judiciară. Vă conferă dreptul de-a solicita scutirea/reducerea taxei de timbru etc. dacă solicitantul/familia nu realizează venituri mai mari de 600 lei persoană.
Legea nr 448/2006 republicata nu prevede astfel de facilitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe si impozite ciorasteanustanel ciorasteanustanel Mama este cu handicap grav si tatal este decedat. Pentru casa si terenul pe care l-au avut impreuna va plati impozit? Mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Plata taxa timbru judiciar persoana cu handicap accentuat scutita de impozite constsil constsil tatal meu este incadrat in gradul de handicap ACCENTUAT. conform legii 448/2006 este scutit de taxa impozitelor pe cladire si teren. urmeaza sa deschida o ... (vezi toată discuția)
Daca am handicap gr.ll ce reducere am pentru desachidere de succesiune? aloma aloma Buna ziua!Sint Georgeta si am probleme de succesiune cu sora mea.Dupa decesul parintilor,mostenim una casa de locuit,teren arabil vie,loc de gradina in ... (vezi toată discuția)