avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca am handicap gr.ll ce reducere am pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca am handicap gr.ll ce reducere am pentru desachidere de succesiune?

Buna ziua!Sint Georgeta si am probleme de succesiune cu sora mea.Dupa decesul parintilor,mostenim una casa de locuit,teren arabil vie,loc de gradina in spatele curtii.Sora mea nu este de acord sa-mi dea nimic din casa si sint nevoita sa o chem in instanta.Daca am handicap de gr.ll as dori sa stiu ce reducere am ,de taxe sau in ce Lege se incadreaza reducerea?Va multumesc:(
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:15, 17 Octombrie 2009
buna ziua!
daca faceti dovada ca nu aveti posibilitatea achitarii taxei de timbru, instanta va poate scuti dar trebuie sa solicitati acest lucru si sa anexati acte doveditoare.
Succesiunea se dezbate in fata notarului public sau la instanta de judecata! Normal, in calitate de fiice ale defunctilor parinti, nu puteti fi inlaturata de la mostenire in niciun fel daca nu exista vreun testament care sa stipuleze altceva! In ceea ce priveste taxa de timbru judiciar, ar exista o posibilitate de scutire de la plata acesteia in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii prin tribunal ioana.alexandra ioana.alexandra Daca nu am deschis succesiunea (au trecut 2,3 ani de la moartea parintiilor)exista posibilitatea ca mostenirea sa revina celui care sta mai aproape?? (vezi toată discuția)
Va rog sa i-mi raspundeti redialboss redialboss buna ziua in urma cu 7 ani a decedat mama iar in urma cu 2 tatal , apartamentul este pe ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune in instanta ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua apelez la comunitatea avocatnet, fiindca nu sunt lamurit, desi am discutat atat la notar cat si cu un avocat, care sunt modalitatile de dezbatere ... (vezi toată discuția)