avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschiderea succesiunii prin tribunal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschiderea succesiunii prin tribunal

Daca nu am deschis succesiunea (au trecut 2,3 ani de la moartea parintiilor)exista posibilitatea ca mostenirea sa revina celui care sta mai aproape??
Succesiunea a fost deschisa , prin moarte.Dezbaterea , respectiv iesirea din indiviziune , in caz de neintelegere intre coerezi , revine judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a aflat ultimul domiciliu al defunctei.

Atribuirea va avea in vederea situatia locativa a dumneavostra, cota parte din dreptul de proprietate, imbunatatirile aduse imobilului, posibilitatea de a plati eventuala sulta.

cel care a acceptat-o tacit deja, va poate invoca excepetia prescrierii dreptului la optiune succesorala.
buna ziua.
succesiunea poate fi dezbatuta la solicitarea oricaruia dintre succesorii defunctului .
de asemenea dezbaterea succcesiunii nu este afectata de vreun termen de prescriptie, dar, in termen de 6 luni , erezii tb sa acepte sau sa refuze succesiunea.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Eu stau in Bucuresti.Sora si fratele meu stau in zona (Vaslui).Fratele meu nu vrea sa impartim mostenirea.
Taxa de 3% din valoarea bunurilor se plateste inainte de a avea prima infatisare la tribunal ?Eu daca ii chem la tribunal pt impartirea mostenirii si am salariu mic am o reducere?

Alte discuții în legătură

Cost succesiune mancipri mancipri daca o parte din mostenitori nu doresc sa mearga la notar pentru succesiune , se poate face succesuinea la tribunal ? care sunt costurile la notar si care ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala deschidere succesiune Eugen Enescu Eugen Enescu Va rog mult lamuriti-ma :tatal a decedat la brasov inaintea mamei mele iar mama la teleorman.Problema este ca nu am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Minorii platesc taxe de succesiune? ROMANITZA ROMANITZA un minor in varsta de 5 ani si 9 luni ramas orfan de tata in urma cu 4 ani si 10 luni este obligat sa plateasca taxa de timbru incazul deschiderii ... (vezi toată discuția)