avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... minorii platesc taxe de succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

minorii platesc taxe de succesiune?

un minor in varsta de 5 ani si 9 luni ramas orfan de tata in urma cu 4 ani si 10 luni este obligat sa plateasca taxa de timbru incazul deschiderii succesiunii?
masa succesorala cuprinde : un apartament, o masina Dacia (1997), si niste actiuni. Singurul venit al minorului este pensia de urmas -397 ron si alocatia de stat pt copii-42 ron
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 07:37, 10 Noiembrie 2009
Se poate face succesiunea si prin tribunal si este super ieftin in comparatie cu un notar .
Dezbaterea succesiunii , respectiv iesirea din indiviziune e de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al lui de cujus.
( procedura fiind una contencioasa ).

Procedura notariala (necontencioasa ) , in mod similar , e solutionata de notar, tot in consideratia unui ultim domiciliu al defunctului.
Daca ,spre exemplu, ultimul domiciliu nu s-a regasit in tara, bunurile de cea mai mare insemnatate determina notarului caruia erezii se pot adresa.

Minorii vor accepta succesiunea sub beneficiu de inventar.

Codul fiscal prevede scutire de taxa timbru pentru mostenirile solutionate in termen de 1 an de la data decesului, conform Legii nr.343 din 17/07/2006 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 662 din 01/08/2006
Intrare in vigoare: 01/01/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, lege care anuleaza taxa de timbru, ramanand de achitat numai onorariul notarului.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune nelur nelur Am un apartament in oras si pamant la tara, impreuna cu sora mea, drept mostenire dupa moartea tatalui meu. Nu am facut actele de succesiune (sau mostenire?). ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pt succesiune ROMANITZA ROMANITZA In caz de succesiune, un minor in varsta de 6 ani, orfan de un parinte, este obligat sa plateasca taxa de timbru, avand in vedere ca venitul lui este alcatuit ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala deschidere succesiune Eugen Enescu Eugen Enescu Va rog mult lamuriti-ma :tatal a decedat la brasov inaintea mamei mele iar mama la teleorman.Problema este ca nu am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu ... (vezi toată discuția)