avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta teritoriala deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta teritoriala deschidere succesiune

Va rog mult lamuriti-ma :tatal a decedat la brasov inaintea mamei mele iar mama la teleorman.Problema este ca nu am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu si detin proprietati si la brasov si la teleorman unde deschid succesiunea?
Instanta competenta este cea de la ultimul domiciuliu al defunctului, deci in cazul dvs. Judecatoria Brasov.
In cazul procedurii succesorale notariale -orice notariat aflat in raza caruia defunctul a avut ultimul domiciuliu.
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
...teleorman daca sunt succesiuni succesive...adica succesiunea se dezbate la domiciliul defunctului din urma decedat ...
Exprimarea vointei cu privire la acceptarea , respectiv renuntarea la succesiune poate avea loc in fata oricarui notar public.
In acest sens , in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii prin moarte, succesorii isi pot manifesta vointa de a prelua atat activul , cat si pasivul mostenirii ( compus din obligatii si sarcini ).
Dezbaterea , respectiv sistarea indiviziunii prin partaj , conventional , e de competenta notarului in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului .

In cazul in care erezii nu ajung la niciun consens , drepturile litigioase sunt transate de judecatoria in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului .

Tranzactia prezentata la primul termen de judecata permite restituirea taxei judiciare de timbru (3% din valoarea bunurilor din masa succesorala , pentru fiecare operatiune in parte ).

Cea intervenita pe parcursul procesului, valoarea injumatatita a acesteia.
Asadar, buna invoiala ajuta, intr-adevar, atat la solutionarea cu celeritate a cauzei, cat si la restituirea sumele de bani platita ca taxa judiciara de timbru.

Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral: bunuri nepartajate fefe48 fefe48 buna ziua.mama mea are 2,5 ha de padure. pe actul de proprietate sunt trecucute mama si sora ei si 5 ha. dansa a decedat in 2005.am facut succesiunea dar nu am ... (vezi toată discuția)
Cost succesiune mancipri mancipri daca o parte din mostenitori nu doresc sa mearga la notar pentru succesiune , se poate face succesuinea la tribunal ? care sunt costurile la notar si care ... (vezi toată discuția)