avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral: bunuri nepartajate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral: bunuri nepartajate

buna ziua.mama mea are 2,5 ha de padure. pe actul de proprietate sunt trecucute mama si sora ei si 5 ha. dansa a decedat in 2005.am facut succesiunea dar nu am avut acest act si nu a fost prins in masa siccesorala.actul original este la matusa mea si nu vrea sa ne intelegem pe cale amiabila.am scos un duplicat. ce trebuie sa fac ca sa intru in posesia drepturilor ce mi se cuvin ?.....va multumesc
Un partaj succesoral suplimentar pe rolul instantei.
Mergeti la acelasi notar la care ati dezbatutu intai mostenirea cu actul si va face un supliment la certificatul de mostenitor.
In cazul in care nu reusiiti sa incheiati la notar un partaj voluntar, va adresati instantei de judecata.
Succes!
Eu cred ca ar trebui sa se gandeasca serios la instanta de judecata.
Daca celalat mostenitor ii contesta drepturile nu consider ca este recomandabil sa mearga la notar.
Ar fi fost foarte simplu cu eliberarea unui supliment la certificatul de mostenitor...
Din punctul meu de vedere asa ar fi trebuit procedat dar pentru a evita sa platiti bani si la notar si la instanta ar fi mai indicat sa va adresati direct instantei.

avocat Claudiu Lascoschi
Intelegerea intre coerezi poate fi consfintita intr-un supliment al certificatului de mostenitor.
Cand drepturi, insa, sunt litigioase , dezbaterea succesiunii si imparteala sunt realizate de catre judecatoria in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului (invoiala poate fi cuprinsa intr-o tranzactie , care , prezentata la prima zi de infatisare permite restituirea taxei judiciare de timbru, sau , pe parcul procesului civil , a sumei injumatatite a acesteia ).
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire 48simona 48simona Buna ziua. Cum se poate obtine certificatul de succesiune in cazul divergentelor de opinie intre mostenitori? Cum se procedeaza cu instanta de judecata si ... (vezi toată discuția)
Intrare cu forța în o casă unde am cota 1/2 conform certificatului de moștenitor Asusro Asusro Bună seara ! În urma dezbaterii moștenirii mi s-a dat certificat de moștenitor în care e scris că sunt moștenitor cu o cotă de 1/2 la o casă pe ... (vezi toată discuția)
Cota gresita de notar marfan marfan buna, am facut succesiunea la notar, de comun acord, in acelasi timp am vandut si casa bunicului si ne-am impartit banii dupa cum a stabilit notarul cotele ... (vezi toată discuția)