avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare cu forța în o casă unde am cota 1/2 conform ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare cu forța în o casă unde am cota 1/2 conform certificatului de moștenitor

Bună seara ! În urma dezbaterii moștenirii mi s-a dat certificat de moștenitor în care e scris că sunt moștenitor cu o cotă de 1/2 la o casă pe pământ. Celălalt moștenitor are cheile de la casă și magazii și refuză să îmi dea o copie după ele . Întrebarea mea este : pot intra cu forța , să distrug broaștele, să pun altele și apoi să îi dau celuilalt cheie fără consecințe legale ?
Cel mai recent răspuns: ContSters403177 , utilizator 17:58, 30 Ianuarie 2017
Chiar nimeni care sa ma lamureasca ? Atunci cand am fost acasa la ruda cu care impart conform certificatului de mostenitor casa de la tara si pamantul din curte , am fost dat afara . Mentionez ca amandoi mostenitorii locuim in oras si acum casa de la tara aflata in discutie e nelocuita .
?
Si eu sunt interesat de speta asta. Probabil trebuie facut partajul pentru a stii care parte revine fiecarui mostenitor sau cine primeste sulta.
Este imperios necesar sa cereti iesirea din indiviziune.
In cazul succesiunii dvs., indiviziunea presupune ca doua persoane, dvs si celalalt coindivizar, cu vocatie succesorala, mosteniti impreuna patrimoniul defunctului. Starea de indiviziunea exista numai pana la realizarea partajului, adica pana la impartirea mostenirii.

Orice coindivizar poate dispune liber, fara sa ceara acordul nimanui si prin orice fel de acte (vanzare, donatie etc) de cota sa parte din succesiune.
Ceea ce se va transmite nu va fi un bun, ci parte ideala care ii revine din patrimoniul defunctului.

Codul Civil prevede ca nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Ceea ce inseamna ca, oricare dintre mostenitori poate cere, imediat de la data deschiderii succesiunii, realizarea partajului.

Modalitati de sistare a indiviziunii sunt imparteala prin buna-invoiala, imparteala judecatoreasca si imparteala de ascendent.

Daca sunteti mostenitori ai unei cote parti dintr-o mostenire si doriti sa iesiti din starea de indiviziune avocatii specializati va pot ajuta atat prin asistartea dvs in fata unui notar cat si prin formularea unei actiuni in justitie in situatia in care exista neitelegeri.
Nu realizati nimic daca intrati cu forta , riscati planeri penale.

Solicitati sistarea starii de indiviziune , prin imparteala, in instanta.

Starea de indiviziune, modalitate a patrimoniului, este incetata prin buna invoiala, ori pe cale judiciara.

Dumneavoastra si celalalt succesibil trebuie sa va adresati instantei de judecata, intrucat aveti vocatie succesorala, aveti calitatea de succesor.


Fiecare dintre coindivizari dispune de dreptul de proprietate, in mod liber si neingradit.


Asadar, chiar daca nu este incetata starea de indiviziune prin imparteala, fiecare copartas poate instraina cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.


Asadar, pot fi perfectate acte de donatie, de vanzare-cumparare, acte juridice care prespun transferul dreptului de proprietate.


Nimeni nu este obligat a ramane in indiviziune.



Asadar, fiecare dintre coerezi se poate adresa instantei de judecata, in vederea partajarii.


Adresati-va instantei de judecata.


Succes.


Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme. ce se poate face când unul dintre moștenitori nu dorește împărțirea pe cale amiabilă? PROSPERITATE PROSPERITATE Buna ziua \" Va rog frumos sa imi spuneti si mie cu trebuie procedat in situatia pe care am sa v-o descriu in continuare ; Bunica mea a decedat de curind, a ... (vezi toată discuția)
Propietate in indiviziune Ene Doina Ene Doina poate celalalt propietar sa ma dea in judecata ca nu sunt de acord cu diviziunea (vezi toată discuția)