in mod norma dvs al trebui sa-l dati pe el in judecata daca nu sunteti de acord cu impartirea facuta...dar si el poate deschide proces de partaj, unde, in functiie de dovezile invocate de el, i se poate atribui o cota mai mare decat a dvs...
Calea cea mai usoara pentru iesirea din indiviziune este partajul voluntar adica imparteala prin buna invoiala si numai daca nu va intelegeti puteti sa va adresati instantei de judecata. Din cele expuse de dvs. nu reiese foarte clar daca va opuneti iesirii din indiviziune sau doar nu sunteti de acord cu "diviziunea" (cred ca v-ati referit la divizarea, impartirea, proprietatii comune). In cazul in care nu vreti sa iesiti din indiviziune prin imparteala prin buna invoiala, celalalt coindivizar (proprietar) poate oricand sa deschida o actiune impotriva dvs. si a celorlalti coindivizari, daca exista, prin care sa ceara partajul judiciar.
In urma impartelii facuta pe cale judecatoreasca, fiecare coindivizar, corespunzator cotei sale de drept, va deveni proprietarul exclusiv al bunurilor atribuite prin hotarare, iar starea de coproprietate inceteaza.
buna ziua.
daca nu sunteti de acord cu iesirea din indiviziune, acest lucru se va realiza oricum, daca celalalt coproprietar solicita sistarea starii de indiviziune.