avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... propietate in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

propietate in indiviziune

poate celalalt propietar sa ma dea in judecata ca nu sunt de acord cu diviziunea
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:47, 7 Septembrie 2010
da, poate.. nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune cu alta persoana
in mod norma dvs al trebui sa-l dati pe el in judecata daca nu sunteti de acord cu impartirea facuta...dar si el poate deschide proces de partaj, unde, in functiie de dovezile invocate de el, i se poate atribui o cota mai mare decat a dvs...
Calea cea mai usoara pentru iesirea din indiviziune este partajul voluntar adica imparteala prin buna invoiala si numai daca nu va intelegeti puteti sa va adresati instantei de judecata. Din cele expuse de dvs. nu reiese foarte clar daca va opuneti iesirii din indiviziune sau doar nu sunteti de acord cu "diviziunea" (cred ca v-ati referit la divizarea, impartirea, proprietatii comune). In cazul in care nu vreti sa iesiti din indiviziune prin imparteala prin buna invoiala, celalalt coindivizar (proprietar) poate oricand sa deschida o actiune impotriva dvs. si a celorlalti coindivizari, daca exista, prin care sa ceara partajul judiciar.
In urma impartelii facuta pe cale judecatoreasca, fiecare coindivizar, corespunzator cotei sale de drept, va deveni proprietarul exclusiv al bunurilor atribuite prin hotarare, iar starea de coproprietate inceteaza.
buna ziua.
daca nu sunteti de acord cu iesirea din indiviziune, acest lucru se va realiza oricum, daca celalalt coproprietar solicita sistarea starii de indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diviziune coproprietate costica98 costica98 In acest moment detin un imobil si 1000mp teren in coproprietate 50% cu alta persoana. As dori sa stiu cum putem imparti imobilul si terenul in doua ... (vezi toată discuția)
Actiunea de iesire din indiviziune-partaj andy_roxy91 andy_roxy91 Care este diferenta intre actiunea de iesire din indiviziune si partaj succesoral? (vezi toată discuția)
Intrare cu forța în o casă unde am cota 1/2 conform certificatului de moștenitor Asusro Asusro Bună seara ! În urma dezbaterii moștenirii mi s-a dat certificat de moștenitor în care e scris că sunt moștenitor cu o cotă de 1/2 la o casă pe ... (vezi toată discuția)