avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa succesiune
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa succesiune

Am un apartament in oras si pamant la tara, impreuna cu sora mea, drept mostenire dupa moartea tatalui meu. Nu am facut actele de succesiune (sau mostenire?). In ce lege sau ordonanta pot sa ma documentez sau cam la ce nivel este valoarea taxelor?
Cel mai recent răspuns: olesia , utilizator 13:52, 27 Octombrie 2006
...o.g.12/1998...codul fiscal prevede scutire de taxa timbru pentru mostenirile solutionate in termen de 1 an de la data decesului...
Eu zic sa astepti pana in 2007, cand intra in vigoare Lege nr. 343 din 17/07/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 662 din 01/08/2006
Intrare in vigoare: 01/01/2007
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal

Publicat în 01/08/2006
lege care anuleaza taxa de timbru , ramanad numai onorariul notarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorii platesc taxe de succesiune? ROMANITZA ROMANITZA un minor in varsta de 5 ani si 9 luni ramas orfan de tata in urma cu 4 ani si 10 luni este obligat sa plateasca taxa de timbru incazul deschiderii ... (vezi toată discuția)
Taxe la tranzactionarea imobilelor dory.na dory.na Buna ziua, As vrea sa intreb ce taxe i se percep celui care cumpara un imobil ? :-/ Dar celui care vinde ? Vorbesc despre tranzactii intre persoane ... (vezi toată discuția)
Obligativitate stampila pe facturi si chitante carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Stie cineva incepand cu ce data s a anulat obligativitatea stampilarii fact. si chitantelor ? Si prin ce act normativ ? ... (vezi toată discuția)