tatal meu este incadrat in gradul de handicap ACCENTUAT. conform legii 448/2006 este scutit de taxa impozitelor pe cladire si teren. urmeaza sa deschida o succesiune pentru care tb sa plateasca o taxa de timbru judiciar destul de mare (3% din val terenurilor ce formeaza masa succes.). as dori sa stiu daca nu cumva exista vreun articol care specifica reducerea sa eliminarea acesteia pt persoanele cu handicap accentuat. multumesc anticipat!
Pai ulterior cand ii gasiti poate va intelegeti si realizati un acord de mediere. In orice faza a procesului daca apelati la mediere va este returnat taxa de timbru.
problema este ca despre cei doi nu mai stie nimeni nimic,ei sunt copiii unuia dintre mostenitori (decedat), dintro fosta relatie (recunoscuti de el), plecati din tara undeva la o varsta de 2-3 ani. sunt de negasit. cu ceilalti mostenitori am gasit o cale de mediere....dar....lipsesc cei doi....
Daca are venituri mici, poate sa faca cerere la aceeasi instanta pt scutire/reducere/esalonare taxa de timbru cf ordonantei 51/2008.
Dupa legea 448/2006, nu e scutit de taxe de timbru