avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Facilitati fiscale persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Facilitati fiscale persoana cu handicap

Cf.dosar medical 64490 incepind cu 01.11.2009, anual, mi se elibereaza un certificat de incadrare in grad de handicap, beneficiind astfel de scutire de impozit pe casa si teren in IASI=localitatea de domiciliu. NU-mi dau scutire de impozit pentru 5 ha teren(mostenire dupa parinti) in com. Strunga jd. Iasi. Este corect? Ce trebuie sa fac daca am dreptate?
Cu speranta unui raspuns, va multumesc!
Iasi 23.07.2012 Coculeana Savin
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:15, 23 Iulie 2012
In temeiul disp art 26 din L nr 448/2006 republicata persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de facilitatea
b)scutire de la plata impozitului pe cladire si teren

Normele in vigoare nu prevad acordarea de facilitati de scutire de la plata impozitelor aferente altor terenuri - fata de cel prevazut la alin b)
Da, este corect. Conform Codului Fiscal, art 284, alin (7-2) acesta facilitate se acorda veteranilor de razboi, vaduvelor de razboi si vaduvelor veteranilor de razboi nerecasatorite :

"(7^2) Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile, fâneţe şi păduri, în suprafaţă de până la 5 ha, se aplică pentru veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit."

[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
carmen01011958, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi crysenc crysenc Buna ziua, Am si eu o intrebare - sper ca am nimerit bine categoria din forum, daca nu, poate ma puteti indruma - o persoana, vaduva a unui veteran de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! O persoana cu grad de handicap accentuat care are domiciliul in Pitesti (la oras) poate beneficia de scutirea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Scutiri de taxe cmnop cmnop Sunt scutiti de la plata impozitului pe teren agricol beneficiarii legii 189/2000? (vezi toată discuția)