avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scutire impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scutire impozit

Buna ziua!

O persoana cu grad de handicap accentuat care are domiciliul in Pitesti (la oras) poate beneficia de scutirea impozitului pe teren agricol intravilan,extravilan si padurii in alta localitate (comuna Recea-Ag)?
Mentionez ca titlul de proprietate pe aceste terenuri este pe numele ei.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ANGEL978 , utilizator 21:22, 15 Octombrie 2012
Nu.
Beneficiaza de aceasta scutire veteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor de razboi nerecasatorite si pentru o suprafata de maxim 5 ha, conform Codului fiscal , art 284:

"(7^2) Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile, fâneţe şi păduri, în suprafaţă de până la 5 ha, se aplică pentru veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit."

[ link extern ]



Multumesc frumos pt raspuns!
Am fost la primarie,la serviciul de taxe si impozite si mi s-a spus ca beneficiaza doar la domiciliul din cartea de identitate nu si acolo unde are alte bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri ramonailea ramonailea In cazul vaduvelor de razboi care nu s-au recasatorit, scutirile se aplica pentru terenurile extravilane care se afla pe raza localitatii de domiciliu? (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoana cu handicap coculeanasavin coculeanasavin Cf.dosar medical 64490 incepind cu 01.11.2009, anual, mi se elibereaza un certificat de incadrare in grad de handicap, beneficiind astfel de scutire de impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi crysenc crysenc Buna ziua, Am si eu o intrebare - sper ca am nimerit bine categoria din forum, daca nu, poate ma puteti indruma - o persoana, vaduva a unui veteran de ... (vezi toată discuția)