Buna ! Am o problema intortocheata rau. Am divortat in urma cu 6 luni cand am primit sentinta definitiva in care se specifica ca fostul nu imi lasa numele.Fiind la munca in Germania nu am reusit sa imi schimb numele la termen asa incat figurez in CI tot cu numele fostului.Pana aici nimic nou,oricum doream sa imi schimb numele.Intre timp am cunoscut pe cineva si am dat nastere unui copil pe data de 20.ianuarie.2013. La spital dupa nastere mi-sa cerut un document intitulat "CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 PRIVIND HOTÃRÂRILE ÎN MATERIE MATRIMONIALÃ " Cu ajutorul unui avocat bun acesta este pe cale sa imi revina foarte curand. Eu si actualul ne dorim foarte mult sa ne casatorim si avem la dispozitie doar 30 de zile pana sa revenim inapoi in Germania la servici.Asadar problema este: Cum fac sa ma casatoresc si sa obtin si certificatul de nastere copilului cat mai repede cu putinta si care ar fi ordinea corecta ? Intai certificatul sau casatoria ? Si unde,in Romania sau in Germania ?
1.mergeti si va schimati buletinul de identitate ( cu numele real).
2. certificatul de nastere copil in care tatal recunoaste copilul
3. casatoria
Puteti rezolva toate aceste lucruri in 30 zile.
Sa intelegem ca ati dat nastere unui copil, dar la nastere ati fost inregistrata deja cu numele exsotului, nume pe care l-ati detinut nelegal? Si in cele 9 luni de sarcina nu ati avut timp sa va ganditi, sau niciodata nu v-a fulgerat macar ideea ca la nasterea copilului dvs. va trebui sa va legitimati si veti folosi un act nevalabil, nul? Dupa ramanerea definitiva a sentintei de divort aveati la dispozitie exact 15 zile sa va schimbati buletinul pe numele de fata. Puteati la fel de bine sa imputerniciti prin ambasada sau consulat pe cineva care sa va faca buletinul in tara. Acum eu nu pun la indoiala calitatile avocatului dvs. dar din moment ce dvs. nici la ora la care vorbim nu sunteti in posesia unui act romanesc cu numele schimbat nu cred ca avocatul dvs. poate sa va faca prin minune un certificat de nastere al copilului in care dvs. sa fiti trecuta cu numele de fata. Daca face acest lucru sa ne lasati si noua nr. de telefon sa-l contacteze cei care au nevoie. In alta ordine de idei. dvs. ar trebui sa va schimbati urgent actul de identitate, mai ales ca am inteles ca sunteti in Romania. Apoi, sa lasati copilul la rude, daca ati avut proasta inspiratie sa veniti cu el in tara, si sa dati fuguta la Germania unde sa solicitati pentru inceput rectificarea actului de nastere al copilului, intrucat la data nasterii v-ati legitimat cu un act expirat. Dupa care sa solicitati autoritatilor de la locul dvs. de domiciliu din Romania transcrierea certificatului de nastere al copilului. Banuiesc ca tatal in certif. de nastere al copilului este trecut direct concubinul si nu exsotul dvs.Faptul ca doriti sa va casatoriti, e perfect legal, bagati actele la stare civila, bineinteles dupa ce aveti actul de identitate corect, adica pe numele de fata, iar dupa 10 zile va casatoriti fara probleme. Nu ati mentionat cetatenia sotului este roman sau german? Sper ca este roman. Ordinea in cazul dvs. practic nu isi are rostul intrucat copilul oricum nu va fii din casatorie, asa ca pana va vine certificatul rectificat din Germania puteti sa va casatoriti. :vishenka: