Sotia mea nu a lucrat suficient pentru a cumula cele 12 luni necesare intrarii in concediul pt cresterea copilului.
Intrebarea mea este daca eu as putea in vreun fel sa lucrez in continuare si in acelasi timp sa pot obtine si vreo indemnizatie de crestere a copilului.
Mentionez ca eu am vechimea in munca necesara intrarii in ccc dar asta ar insemna sa traim numai din indemnizatie si alocatie.
1. - Indemnizatia pentru CCC este de minimum 600 lei pe luna.
- Cei 200 lei de care vorbiti se poate sa fie alocatia de stat pentru copii care se acortda indiferent daca parintele obtine ventiuri sau nu sau daca este in CCC sau nu.
2. - Daca tatal reia activitatea inainte de a implini copilul 2 ani se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC dar va primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Pentru aceasta merge la Primarie cu decizia emisa de angajator ca ati reluat activitatea si completati cererea pentru stimulentul de insertie.
Concediu
ionny-ionela
pe 2 mai am nascut vreau sa stiu daca nu am lucrat de ce benificiez de la stat(alocatie, indemnizatie sau vrun ajutor) precizez k sotu lucreaza dar nu ... (vezi toată discuția)