avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lucra si sa obtin indemnizatia pt CCC in acelasi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lucra si sa obtin indemnizatia pt CCC in acelasi timp?

Sotia mea nu a lucrat suficient pentru a cumula cele 12 luni necesare intrarii in concediul pt cresterea copilului.
Intrebarea mea este daca eu as putea in vreun fel sa lucrez in continuare si in acelasi timp sa pot obtine si vreo indemnizatie de crestere a copilului.
Mentionez ca eu am vechimea in munca necesara intrarii in ccc dar asta ar insemna sa traim numai din indemnizatie si alocatie.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:33, 13 Martie 2013
Nu se va suspenda, 200 lei este alocatie.
Realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in perioada CCC duce la suspendarea platii indemnizatiei ..
Kolea41:

1. - Indemnizatia pentru CCC este de minimum 600 lei pe luna.
- Cei 200 lei de care vorbiti se poate sa fie alocatia de stat pentru copii care se acortda indiferent daca parintele obtine ventiuri sau nu sau daca este in CCC sau nu.

2. - Daca tatal reia activitatea inainte de a implini copilul 2 ani se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC dar va primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Pentru aceasta merge la Primarie cu decizia emisa de angajator ca ati reluat activitatea si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ionny-ionela ionny-ionela pe 2 mai am nascut vreau sa stiu daca nu am lucrat de ce benificiez de la stat(alocatie, indemnizatie sau vrun ajutor) precizez k sotu lucreaza dar nu ... (vezi toată discuția)
Poate luat tatal indemnizatia de crestere copil si sa si lucreze? babyzana babyzana :-/Buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine ca sunt total bulversata cu noile legi, sunt gravida si ma pregatesc sa nasc intrebarea ... (vezi toată discuția)
Ajutor de la stat la nasterea copilului horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, Am o intrebare la Dvs. Sotia in ultimele 12 luni a lucrat doar 2 luni, iar in curand va naste. Intrebarea mea ar fi daca are dreptul la vreun ... (vezi toată discuția)