Pentru ca nu exista suficiente informatii pentru un raspuns pertinent, va pun la dispozitie ca sa identificati dvs., in care din situatiile mentionate in art.65 se afla politistul si astfel sa aflati ce sanctiune se poate aplica:
Art. 65 din Legea nr.360/2002
(1) In cazul in care impotriva politistului s-a inceput urmarirea penala sau a fost trimis in judecata, mentinerea sa in activitate se hotaraste dupa solutionarea definitiva a cauzei, cu exceptia situatiei in care a comis si alte abateri disciplinare, cand opereaza procedura disciplinara obisnuita.
(2) Pe timpul urmaririi penale si judecarii politistul este pus la dispozitie. Politistul pus la dispozitie indeplineste numai acele sarcini si atributii de serviciu stabilite, in scris, de seful unitatii de politie si beneficiaza de drepturile banesti corespunzatoare gradului profesional pe care il are, la nivelul de baza, si de celelalte drepturi prevazute in prezenta lege.
(3) Pe perioada arestarii preventive politistul este suspendat din functie. Pe timpul suspendarii politistul nu beneficiaza de nici un drept dintre cele prevazute de prezenta lege.
(4) In cazul in care s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala ori achitarea, precum si in cazul incetarii urmaririi penale ori a procesului penal, politistul va fi repus in toate drepturile anterioare, inclusiv compensarea celor de care a fost privat pe perioada punerii la dispozitie, respectiv a suspendarii din functie, potrivit competentelor stabilite prin ordin al ministrului de interne.
are hotarare definitiva si irevocabila si a primit amenda penala,mai poate lucra in POLITIE ?
Raspunsul este, da mai poate lucra in politie, conform art.69 al.1 lit.i, din Legea 360/2002 actualizata:
(1) Încetarea raporturilor de serviciu ale poliţistului se dispune în mod corespunzător de către persoanele care, potrivit art. 15, au competenţa de acordare a gradelor profesionale şi are loc:
i) când este condamnat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, cu excepţia cazurilor în care s-a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii sau amenzii penale pentru infracţiuni săvârşite din culpă, pe baza aprobării persoanelor care au acordat gradele profesionale prevăzute la art. 15;
Netehnic vorbind, prevederile acestor articole de lege sunt o mizerie.
ªi o mare ruşine!
Adică se îmbată, conduce, e repus în funcţie şi scurt timp după aceea,
revine în stradă unde face legea, ( legea lui, a viciosului viciat ),
şi-mi ţine mie prelegeri despre moralitate şi integralitate, amendându-mă
pentru ceva ce doar el a văzut, fiind probabil din nou beat.
Iar eu trebuie să înghit asta şi să continui să-i achit lui şi familiei lui hrana,
vacanţele, pantofii şi viciile, pentru că, oricum, n-am de ales.
Ruşine! Ruşine mie, că suport toate astea din cauză că sunt român prost
şi în prostia mea, nu iau nici un fel de atitudine să schimb prevederile
acestor legi pro EI !
Nu ar trebui să fiu mirat dacă peste cîţiva ani, or să-mi intre în casă şi
să-mi consume ce e bun din frigider, să-mi violeze nevasta sau prietena,
iar la plecare, să-mi dea amendă că le-am servit cafeaua cam rece şi
că nu i-am condus pînă la maşină cu vorbe dulci.
Să-mi fie ruşine de cretin idiot ce sunt!