avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescripția dreptului material la acþiune
Discuție deschisă în Executare silită

Prescripția dreptului material la acþiune

Buna seara....am niște facturi neplătite la întreținere din anul 2008 , acum după 5 ani sunt dat în judecată, am auzit că termenul este de 3 ani după care acestea se prescriu...pot invoca aceasta instanței sau legea a fost modificată...?
Cel mai recent răspuns: bestlegis , utilizator 23:43, 3 Martie 2013
Facturile a caror scadenta au depasit durata de 3 ani sunt prescrise, ideea este ca dvs trebuie sa invocati aceasta exceptie.
Conform art. 2.517 din Noul Cod Civil:" Termenul prescriptiei este de 3 ani, daca legea nu prevede un alt termen."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit din 2008 d4rkm4nx99 d4rkm4nx99 Am fost sunat astazi de o firma de recuperari creante in care mi s-a precizat ca am un debit restant din 2008 catre paypal.Intrebarea mea este daca dupa atatia ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita de trei ani PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Rugaminte! Care este perioada in care se prescrie o factura neplatita, intre doua societati comerciale? Daca se poate si care este baza legala de ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere prescrise partial; ordonanta de plata calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Situatia este dupa cum urmeaza: contract finalizat, facturi achitate cu intarzieri foarte mari, penalitati de intarziere stipulate in contract. ... (vezi toată discuția)